Magistrații Judecătoriei Turda au amânat pentru data de 31 martie pronunțarea în celebrul dosar care vizează infracțiuni legate de societatea Domeniul Public Câmpia Turzii SA, în care mai multe personalități locale au fost trimise în judecată sub acuzația de fapte de corupție, fals și abuz în serviciu.

În dosarul mai sus menționat sunt implicați Petre Pop, fostul administrator public al Primăriei Câmpia Turzii) Avram Gal, fost viceprimar în cadrul Primăriei Câmpia Turzii, Ionel Tudorache Isac,  fost membru al Consiliului de Administrație al SC Domeniul Public Câmpia Turzii și Francisc Deak, fost consilier local la Câmpia Turzii. În același dosar fusese cercetat și Frînc Cristinel, care însă ulterior a decedat.

Astfel, cei cinci au fost trimiși în judecată sub următoarele acuzații:

– Frînc Cristel (decedat între timp): abuz în serviciu și instigare la fals intelectual

– Petre Pop: instigare la fals intelectual

– Avram Gal: instigare la fals intelectual

– Ionel Tudorache Isac: instigare la fals intelectual și pentru fals intelectual

– Francisc Deak: instigare la fals intelectual și instigare la fals material în înscrisuri oficiale

Anchetatorii au cercetat fapte care au fost făcute cu scopul controlului asupra societății Domeniul Public Câmpia Turzii SA, prin numirea ilegală a lui Frînc Cristel în funcția de director al societății, în baza falsificării unor documente oficiale.

Este a doua amânare de pronunțare a magistraților de la Turda. Dacă vor fi găsiți vinovați, inculpații riscă până la 7 ani de închisoare.

  coral