Numărul îmbolnăvirilor de gripă continuă să aibă un trend ascendent la Cluj Napoca. În plin sezon de gripă, peste 100 de persoane se prezintă zilnic la camera de gardă a Spitalului de Boli Infecțioase acuzând simptome specifice gripei sau virozelor respiratorii.

Spre deosebire de anul trecut, când cei mai mulți pacienți care veneau în camera de gardă erau persoane în vârstă, în acest sezon gripal, s-au înmulțit cazurile de îmbolnăviri în rândul copiilor, a declarat medicul Irina Filipescu, purtător de cuvânt al SCBI, pentru Ziua de Cluj.

“Din ce se consultă în camera de gardă – nu există nicio statistică oficială, anul trecut poate au fost mai multe cazuri la vârstnici, anul acesta avem mai multe cazuri la copii și avem foarte multă gripă B la copii. (…) Gripa B este mai ‘cuminte’ și mai ușoară ca simptomatologie decât gripa A”, a precizat medicul.

Irina Filipescu spune că tot mai multe persoane adresează medicilor întrebări legate de virusul din China.

“A crescut isteria. În sensul că avem extrem de multe întrebări care se adresează colegilor noștri din camera de gardă, uneori poate nejustificate, respectiv dacă pot să mănânce la restaurantul chinezesc sau dacă pot să își cumpere haine de la magazinul chinezesc. Acestea au fost întrebări din weekend adresate telefonic medicilor de gardă”, a spus dr. Irina Filipescu.

coral