News Flash:

Incep exproprierile pentru baza La Terenuri

19 Martie 2020
1244 Vizualizari | 0 Comentarii
la terenuri 1

Consilierii locali vor aproba la viitoarea ședință un proiect privind exproprierile necesare pentru realizarea bazei La Terenuri din Mănăștur.

Baza de agrement se va întinde pe un teren de 42.410 mp. Potrivit evaluării realizate de o firmă specializată suma necesară pentru exproprierea terenurilor se ridică la 511.637 de lei.

”Din studierea datelor extrase din aplicația e-Terra și a planurilor de carte funciară a rezultat că amplsamentul se suprapune peste un număr total de 17 imobile din care în domeniul privat sunt 10 imobile, iar în domeniul public sunt 7 imobile. Coridorul de espropriere se suprapune de asemenea peste 13 construcții, din care 12 garaje și o construcție anexă” se arată în memoriul tehnic care însoțește evaluarea.

Proprietatea publică din totalul de teren este de 33.496 de metri pătrați. Restul de teren, 8914 metri pătrați, și construcțiile de pe acesta aparțin unui număr de 19 proprietari persoane fizice și trei firme, dar există în lista de exproprieri și 29 de poziții pentru construcții și împrejmuiri cu proprietari necunoscuți.

Prețul de piață al terenurilor în această zonă este cuprins între 150 și 220 de euro per metru pătrat. Pentru terenurile construibile, valoare de piață recomandată de evaluator este 165 de euro per metru pătrat la un curs de 4,78 lei, adică 790 de lei per metru pătrat, se precizează în raportul de evaluare. Pentru terenurile neconstruibile dar care vor fi expropriate se propune o sumă de 44 de lei per metru pătrat. Astfel, în funcție de suprafața expropriată sumele pentru despăgubiri se ridică, de exemplu, la 224.000 de lei pentru un teren de 5.100 de metri pătrați deținut de 11 proprietari sau 16.632 de lei pentru un teren de 378 de metri pătrați deținut de un singur proprietar. Pentru cele trei firme care dețin terenuri în zonă sumă se ridică la aproape 26.000 de lei pentru o suprafață totală de 586 de metri pătrați.

Realizarea bazei La Terenuri costă aproximatix 33 de milioande lei. 

Baza sportivă și parcul de agrement vor cuprinde terenuri pentru sporturi în aer liber (tenis de câmp, baschet, minifotbal, badminton, volei), amenajate cu suprafețe sintetice adaptate și prevăzute cu nocturnă. Vor mai exista terenuri de beach volley - cu nisip, o pistă de alergare, o zonă cu aparate și echipamente parkour, un skatepark și zone de fitness.

Baza sportivă va include o clădire multifuncțională cu parter și etaj, cu o suprafață construită de 1.210 mp (suprafață desfășurată – 1.742 mp). În această sală vor avea loc activități sportive precum squash, tenis de masă, escaladă, yoga sau aerobic.

Tot în cadrul bazei sportive și parcului de agrement vor fi realizate zone de recreere pentru copii și pentru seniori, dar și un amfiteatru în aer liber, în care va exista posibilitatea amenajării unui patinoar, pe timp de iarnă. Baza va oferi clujenilor o suprafață de spații verzi amenajate de 18.000 mp.

Sursa: zcj.ro

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1679 (s) | 33 queries | Mysql time :0.076898 (s)