Clujenii care locuiesc pe strada Galați, și care ar urma să se învecineze cu viitorul Aqua Park promis de Primăria Cluj-Napoca, susțin că această investiție va distruge Parcul ”Între Lacuri.

Principalele probleme reclamate de cei care locuiesc în blocurile de pe strada Galați:

• Se desființeaza terenul de basket și pista de alergare din parcul de acum 

• Pe strazile Dunarii, Tulcea, Galati nu exista piste de biciclete, singurul loc de joaca pentru copii cu biciclete/role/skateboard fiind actualul parc . Se desființează pista de biciclete. 

• In aceeasi zona, singurul loc de joaca cu iarba naturală este in parcul Intre Lacuri. Zona existentă se desfiintează, va fi acoperită de Aquapark. 

• Nu respecta PUG-ul in vigoare. Zona Aquapark-ului figureaza ca (uVA) – Zona verde ( scuaruri, gradini, parcuri cu acces public nelimitat) 

• Proiectul propus ignora in totalitate opțiunea celor 40.000 de clujeni din procesul de Bugetare Participativa 2017, Votul lor a plasat amenajarea parcului Intre Lacuri pe prima pozitie la proiectele verzi, fiind declarat caștigător și implementabil in 28 noiembrie 2017.

Primăria a promis atunci că va aloca 150.000 de lei pentru amenajarea Parcului ”Între Lacuri”. 

Între timp, primarul Emil Boc a prezentat un proiect realizat de SC Novelty AE SRL, prin care s-a desenat un Aqua Park pe jumătate din Parcul ”între Lacuri”.

Parcul natural verde, cu acces liber votat de cetățeni în proiectul de bugetare participativă se transformă într-o afacere privată (intrare cu plată) cu o suprafață interioară construită de 20.900 de metri pătrați, la care se adaugă o parcare de 1200 de mașini și scenă pentru evenimente, opt tobogane acvatice – cu o capacitate de aproape 2.000 de persoane pe oră, bazine de relaxare, pool bar, un loc de joacă și o piscină pentru copii, locuri de odihnă cu șezlonguri sau hamace, restaurante și terase. „Vedeta” Aqua Park-ului va fi fără îndoială toboganul King Cobra, un echipament cu o înălțime de 17,5 metri și o capacitate de 480 de utilizatori pe oră. 3. Pentru familiile cu copii mici (1-3 ani) din zona str. Dunarii, str. Tulcea, str. Galați 24-34, parcul Intre Lacuri este singurul la o distanță rezonabilă de case, accesibil fara deplasare cu mașina. Suprafața lui actuala se reduce cu peste 50%”, reclamă Asociația de Proprietari Lac 3 Residence, de pe strada Galati nr 24. 

Noi ca si locuitori ai zonei dorim sa facem un apel catre celelalte asociatii de proprietari sa participe la sedinta de aprobare a proiectului, pentru ca noua investitie sa nu aduca mai multe minusuri decat plusuri zonei. Se ridica cateva semne de intrebare legate de amplasare exacta a aqua parkului, de alipirea acestuia de actualul loc de joaca, de ideea Parcului Est, proiect castigator in concursului de bugetare participativa”, a precizat Ionel Calin Oltean, reprezentant al Asociației de Proprietari Lac 3 Residence.

Aqua Park Cluj – Conform devizului general întocmit de SC Novelty AE SRL la comanda RADP Cluj-Napoca, valoarea estimată a investiției este de 198,2 milioane de lei (fără TVA) (42 de milioane de euro). Costurile construcției și montajului sunt estimate la 125,5 milioane de lei (fără TVA), restul investiției reprezentând dotările.

Aqua Park-ul reprezintă prima etapă din cadrul Masterplanului Zona Verde – Est, proiect amplu care prevede realizarea etapizată a unui parc natural urban, a unui parc de recreere și a unei zone de activități sportive.

Sursa: stiridecluj.ro coral