Din ce în ce mai multe anunțuri de angajare din domeniul videochatului promit o viață lipsită de griji în schimbul reconversiei profesionale. Nici nu e de mirare, în contextul în care și România se numără printre statele europene care resimt deja curentul numit “Marea Demisie” sau the Great Resignation, așa cum e cunoscut în cultura americană.

Statisticile arată că doar în anul 2021 în țara noastră s-au înregistrat peste 400.000 de demisii, majoritatea din mediul privat. În spatele acestei decizii stau factori precum instabilitatea cauzată de pandemie, salariile prea mici sau managementul defectuos. Așadar, românii sunt mai deschiși ca oricând la ideea de reconversie profesională, industria videochatului fiind una dintre cele mai atractive alternative când vine vorba despre salarii și condiții de lucru. 

Ce șanse ai să câștigi sumele din reclamele la videochat? 

Anunțurile de angajare videochat promit un salariu lunar de peste 10.000$, cel puțin în cazul în studiourilor consacrate. Mai toate agențiile mari din București mizează pe transformarea tinerelor, aspirante la o viață lipsită de griji financiare, în modele de top. Oportunitățile financiare din domeniu sunt uriașe, însă jobul de model videochat nu este unul de cursă lungă, iar competiția este strânsă, astfel că doar unul din zece modele va ajunge model de top, cu încasări pe măsură.

Dacă te gândești să îți schimbi jobul și să îți încerci norocul în videochat, însă nu ești sigură că ai ce-ti trebuie pentru a face performanță, cel mai bine ar fi să mergi la câteva interviuri, la studiouri diferite. Astfel vei putea să discuți liber despre așteptările tale, vei afla care sunt cerințele fiecărei platforme de videochat și ce șanse reale ai să câștigi sumele vehiculate în anunțurile de angajare videochat. 

Calități must-have pentru a deveni un model de videochat de top

Ce au în comun toate modelele de videochat care câștigă peste 10.000$ lunar? În primul rând, au înțeles că jobul de model online este la fel de solicitant ca oricare altul, poate chiar mai mult, iar seriozitatea și respectarea programului de lucru sunt condiții de bază pentru a face progrese. În al doilea rând, sunt firi comunicative și deschise la minte, cu un interes real în a cunoaște diverse tipologii de oameni. În plus, sunt persoane ambițioase și extrem de motivate, cu voință și răbdare de fier.

Așadar, ia în calcul toate aceste aspecte înainte de a renunta la actualul job pentru o carieră în videochat. Dacă te aștepți să te îmbogățești după doar câteva zile de lucru într-un studio de videochat, șansele să rămâi profund dezamăgită sunt destul de mari. Totuși, dacă îți dorești cu adevărat să devii model videochat de top, apelează la un studio cu experiență, despre care știi cu siguranță că te va susține pe tot parcursul transformării tale.

Charm Studio, recomandat de Bianca Drăgușanu, este recunoscut pe plan internațional pentru modelele care câștigă sume amețitoare în fiecare lună.

coral