Prăznuirea Sfântului Nicolae nu este asociată cu daruri mari sau scumpe. Se pune accent pe idea de a oferi și de a împăștia bucurie în jur. De aceea vă oferim câteva idei de cadouri accesibile tuturor.

Cadouri pentru copii

Conform legendei, Moș Nicolae le-a lăsat celor trei fete câte o punguță cu galbeni. De aceea, o idee de cadou ar fi să puneți niște bănuți de ciocolată în ghetuțele copiilor. Un alt cadou dulce ar putea fi, acadelele care au formă de bastonașe, astfel reamintin de toiagul Sf. Nicolae.

Le puteți oferi copiilor și o pușculiță, astfel îi învățati să economisească. O altă idee ar fi să oferiți fructe se sezon, portocale, mandarine sau clementine. Acestea simbolizează aurul pe care Moș Nicolae l-a oferit sărmanilor. În altă ordine de idei, le puteți oferi celor mici, animale de pluș, puzzle-uri, trenulețe, mașinuțe, păpuși și alte jucării care îi atrag pe copii.

Cadouri pentru iubit/iubită

Băieții le pot oferi iubitelor bijuterii din argint, inele, cercei, lănțișoare sau brățări, care să le umple pe fete de bucurie. Reciproc, iubiții își pot dărui ceaiuri delicioase, cafea sau căni personalizate. Cei care au o relație avansată pot oferi și lenjerie intimă sau articole de îmbrăcăminte. Nu sunt excluse nici atențiile dulci, bomboane din ciocolată fină, cutii cu turtă dulce sau dulciurele specifice sărbătorilor.

Cadouri pentru părinți și bunici

De Moș Nicolae trebuie să le facem daruri și celor care ne-au dat viață sau ne-au crescut. Așa că le putem oferi celor mai dragi persoane din viața noastră diferite daruri. Mamelor sau bunicilor le putem dărui o bijuterie elegantă. Cu siguranță bunicii și părinți vor aprecia orice dar venit din partea noastră, fiindcă este oferit din suflet și este dăruit de copilul sau nepotul lor, cadoul având deja o valoare sentimentală. Astfel, le puteți oferi celor dragi un stilou de marcă, o agendă de piele, un calendar cu pisici sau căței, ba chiar îi puteți pregăti pentru sezonul rece oferindu-le un pulover, un fular sau o pereche de mânuși.

coral