Un accident de circulație în care a fost implicat un microbuz în care se aflau mai mulți muncitori în construcții care veneau la muncă în Cluj a avut loc la ieșirea din Salva spre Mititei, județul Bistrița Năsăud.

Microbuzul era condus de un bărbat din Anieș,  de 32 de ani, și în care se aflau alți 4 bărbați (toți din Sângeorz-Băi, cu vârste între 24 și 57 de ani). Pasagerii veneau la Cluj, unde munceau pe un șantier de construcții. La un moment dat microbuzul a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat cu roțile în sus într-un pârâu de pe marginea Drumului Național 17 D, la ieșirea din Salva spre Mititei, județul Bistrița Năsăud.

La caz au fost direcționați un echipaj de prim ajutor SMURD, un echipaj de pompieri și două ambulanțe SAJ.

O victimă, bărbatul în vârstă de 57 de ani, care se afla în stare comatoasă a fost transportată la UPU SMURD a Spitalului Județean de Urgență Bistrița, iar celelalte patru persoane care se aflau în microbuz suferit contuzii minore și au fost transportate la CPU a Spitalului Orășenesc Năsăud.

Conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Cercetările sunt continuate de polițiștii rutieri din cadrul poliției orașului Năsăud în cadrul unui dosar penal pentru vătămare din culpă, urmând totodată să fie aplicată o sancțiune administratorului drumului pentru neîndeplinirea obligaţiei de întreţinere a drumului public pe timp de iarnă.

coral