În ședința extraordinară de miercuri, consilierii locali urmează să aprobe un proiect de Hotărâre privind atribuirea denumirii unei alei din municipiul Cluj-Napoca. Este vorba despre „redenumirea” aleii „B”, reglementată prin documentația de urbanism a Planului Urbanistic Zonal (PUZ) strada Borhanciului, în „Aleea Nicolae Edroiu”.

Nicolae Edroiu a fost un academician român, istoric, membru corespondent (1999) al Academiei Române. Din noiembrie 2007 până la decesul său (10 ianuarie 2018), a fost directorul Institutului de Istorie „George Barițiu” al Academiei Române din Cluj-Napoca. Până în prezent, denumirea „Aleea Nicolae Edroiu” nu a fost atribuită altei străzi sau alei, potrivit referatului de aprobare.

Născut în data de 7 decembrie 1939, prof. univ. Nicolae Edroiu a încetat din viață la 78 de ani, în urma unui infarct.

Istoricul și academicianul Nicolae Edroiu s-a stins din viață, chiar în fața Institutului de Istorie „George Barițiu” din Cluj-Napoca.

Prof. univ. dr Nicolae Edroiu era membru corespondent al Academiei Române și a fost găsit fără viață în mașina sa, scriu jurnaliștii de la Știri de Cluj.

coral