O bătrână de 103 ani a învins noul coronavirus și i-a uluit pe medici. Femeia din Mangalia se află în aceste momente acasă, alături de cei dragi. Faptul că nu suferă de nicio altă boală asociată a ajutat la ducerea bolii pe picioare.

Bătrână a fost internată în urmă cu 14-16 zile la Spitalul Municipal Mangalia, cu toate simptomele specifice infecției.

O bătrână de 103 ani a învins noul coronavirus

Femeia în vârstă de 103 ani a fost externată în cursul zilei de marți, 24 noiembrie, după aproape 14 zile de tratament, deși testul a reieșit pozitiv, aceasta neavând alte probleme.

Anagnoste Cușa Elena a ieșit cu rezultat pozitiv la testul pentru coronaviru, însă nu suferea de factori agravanți precum hipertensiune, diabet sau obezitate.

”Testul este tot pozitiv, testele inflamatorii sunt în continuare modificate, dar puțin mai bine, în remisie. La fel și afectarea pulmonară este în continuare prezentă, dar în remisie. Într-adevăr, necesita spitalizare până la ameliorarea afectivă a stării generale, dar familia a dorit să o ia acasă. A stat internată între 2 și maxim 3 săptămâni. Până în momentul acesta, nu a avut o altă patologie asociată”, a declarat directorul medical, Paula Untaru.

Caz similar în Spania

O bătrână de 103 ani a învins noul coronavirus și a reușit să ducă boala pe picioare. Același lucru s-a întâmplat și în Spania acolo unde Maria Branyas de 113 ani a reușit să câștige lupta cu năprasnicul virus. Femeia este internată în azilul Santa Maria del Tura din Olot.

Potrivit surselor din cadrul centrului, bătrână locuiește acolo de mai bine de două decenii. Aceasta s-a recuperat de virusul fară să fie internată în spital. Fără probleme cognitive sau afecțiuni grave, deși se deplasează doar într-un scaun cu rotile.

In perioada izolării timpul a trecut foarte greu pentru femeie din cauza absenței de vizitatori. În tot acest timp a făcut exerciții pentru memorie pentru a rămâne activă.

O altă femeie de 96 de ani din România a reușit și ea, de asemenea, să câștige lupta cu noul coronavirus. Ioana Pluteanu, sau tanti Oiţa cum îi place să i se spună, este o femeie de 96 de ani care a învins coronavirusul.

După mai multe zile de spitalizare unde a urmat un tratament standard pentru COVID, precum şi cu multe rugăciuni la Cel de sus, bătrână este acum sănătoasă şi se bucura în continuare de viaţă.

“Nu mai ştiam de mine, mamă! Dar n-am avut nevoie de mască de oxigen. Am luat tratamentul, perfuziile… Eram cinci în salon, fete vorbăreţe, eu doream să vin acasă mai repede, că nu puteam să dorm. Era cineva care urla, strigă, de o auzeam şi eu, care mai aud bine doar cu o ureche. Dar au luat-o de acolo, săraca femeie!

Cine ştie ce s-a întâmplat cu dânsa? Cu igiena am avut probleme. Când m-am întors acasă, spălatul pe dinţi mi s-a părut un dar de la Dumnezeu. Purtaţi masca, mamaie, spălaţi-vă pe mâini, respectaţi regulile!” spunea tanti Oiţa pentru Libertatea.

În ultima perioada noul coronavirus face tot mai multe victime, iar situația la nivel global începe să fie din ce în ce mai grava. coral