Organizația Partidului Mișcarea Populară Cluj continuă acțiunile de sprijin pentru sistemul medical local. În luna martie PMP Cluj a donat echipamente de protecție pentru cadrul medical din Spitalul Clinic Municipal din Cluj-Napoca, iar luna aceasta a donat pachete sigilate de mănuși chirurgicale cabinetelor medicale din municipiu. În total, au fost împărțite peste 12.000 de mănuși chirurgicale cabinetelor medicilor de familie din municipiul Cluj-Napoca.

Senatorul Vasile-Cristian Lungu, președintele PMP Cluj a încurajat acțiunile umanitare pe durata pandemiei și invită clujenii capabili să întindă o mână de ajutor: „Le suntem recunoscători și le mulțumim medicilor și asistentelor care fac în această perioadă eforturi supraomenești în bătălia împotriva virusului chinezesc. Este timpul acum să realizăm că în ultimii 30 de ani sistemul a răsplătit și aplaudat maneliștii sau lăutarii, iar nu geniile, medicii și profesorii. E timpul ca efortul adevăratelor valori să fie răsplătit și așezat în centrul societății în România!”.

În județul Cluj, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu virusul COVID-19 nu a ajuns la un nivel îngrijorător. În continuare trebuie respectate măsurile de protecție în spațiile publice și oamenii sunt încurajați să nu renunțe la dezinfectarea spațiilor și echipamentelor în comun. 

coral