Suma de 11 000 de euro, necesară pentru operația tumorii pe creier a Krisztinei Nyegran a fost strânsă, iar tânăra studentă, în vârstă de 19 ani, din Cluj-Napoca urmează să fie operată înaintea sărbătorilor de Crăciun. Anunțul a fost făcut de către reprezentanții Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării (FSPAC), din cadrul Universității Babeș-Bolyai (UBB), care, în urmă cu aproape două săptămâni, au demarat o strângere de fonduri pentru cauza studentei. 

“Mulțumim enorm tuturor celor care s-au implicat în strângerea banilor necesari pentru operația Krisztinei. Ați acordat o șansă la viață unei persoane, iar asta ne onorează și ne bucură. […] Urmează o perioadă dificilă pentru Krisztina și pentru familia ei, dar suntem siguri că de sărbători toți o vom avea pe Krisztina în gând”, este precizat în postarea publicată pe pagina de Facebook FSPAC.

Persoanele dornice să facă o donație pentru a oferi ajutor pre și post-operație, pot depune sume de bani atât în conturile mamei Kristinei, deschise, în lei și în euro, pe aplicația Revolut, cât și în contul personal al studentei, deschis la Banca Transilvania. Datele acestora sunt disponibile aici:

RO68BREL0005519474240100 Revolut (cont în lei) – ILDIKO NYEGRAN

LT143250003816019975 Revolut (cont în euro) – ILDIKO NYEGRAN

RO67BTRLRONCRT0468603802 Banca Transilvania – KRISZTINA NYEGRAN

Suma de bani necesară operației a fost strânsă în doar șapte zile

Reprezentanții facultății clujene au creat și o comunitate online, intitulată “FSPACallTogether”, prin care au promovat campania dedicată tinerei studente și care fi disponibilă și pentru alte viitoare cauze sociale. După doar o sătpămână de la crearea acesteia, administratorii platformei au anunțat că suma de 11 mii de euro, necesară operației Krisztinei a fost strânsă.

“Astăzi, de Ziua Recunoștinței, vă mulțumim tuturor celor care v-ați alăturat misiunii noastre – prin fiecare share, bănuț donat, sticker cumpărat și story postat. Ne-ați demonstrat puterea comunității și, în mod special, puterea comunității #FSPACallTogether. […] Ne-a luat doar o săptămână să salvăm o viață, 2 ore să mobilizăm o facultate, 24 de ore să mobilizăm un oraș, 6 zile să mobilizăm o țară întreagă, 7 zile să devenim învingători. Vă dați seama ce frumos sună viitorul?“, este precizat în postarea publicată joi, 25 noiemnbrie, pe Facebook.

 

  coral