Pentru al patrulea an la rând, strada Potaissa redevine Piața de flori altfel din Cluj-Napoca.

Dintre expozanți reconfirmăm cu bucurie participarea Vivaflor Boutique, Flowers by Lorena și Sempervivum, prezenți alături de demersul nostru încă de la prima ediție. Ni se realătură în acest an Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară, Diana Țirlea – producător local, Corina Lăpădean – producător local (aflați la a treia participare după cea de anul trecut), Lavandă de pe Someș, Bio Impact, Lucian Aurelian Chiorean – producător local, Spiraea Gardens, Monica Borsai – producător local, Magia Cactușilor din Aleșd și nu în ultimul rând, Lavanda  by M.

Specialiștii Asociației Peisagiștilor din România – Filiala de Nord-Vest revin pe Strada Potaissa cu mai multe zone pe care le vor transforma în intervalul menționat, creând aranjamente inedite și contribuind la fel ca anul trecut la decorarea străzii care conține cea mai notabilă porțiune a zidului vechii cetăți medievale din Cluj-Napoca.

Nea Garden Center și Eco Garden Center ne vor ajuta și de această dată la transformarea străzii prin plantele care vor fi mutate temporar pe Potaissa. Nu în ultimul rând instalația "Mi-e Dor De Tine",  va sta deasupra intrării și de această dată.

Ca urmare a contextului actual și a eforturilor susținute din partea autorităților vizavi de limitarea răspândirii virusului SARS-COV-2, Strada Potaissa – Piața de flori altfel se va desfășura într-o manieră mai restrânsă ca suprafață și durată față de edițiile precedente. Accentul general cade pe o desfășurare a evenimentului în condiții de maximă siguranță pentru toți cei implicați.

"Am restrâns suprafața de desfășurare a evenimentului, am restrâns și intervalul orar și ne vom asigura că toate măsurile de ordine și securitate vor fi urmate. Plănuiam să transformăm o zonă mult mai mare într-o oază de altceva în centrul orașului, să dialogăm cu vecinii pentru închiderea traficului rutier în întreaga zonă la fel ca anul trecut, un experiment care, din păcate, nu poate fi făcut în condiții sigure în acest moment", spune Andi Daiszler, președintele Asociației Daisler, inițiatorul Străzii Potaissa.

Astfel, Piața de flori altfel va fi deschisă doar în intervalul orar 17-21 în fiecare zi între 6-12 iulie, accesul va fi liber și nerestricționat pentru toți cei care se vor supune controlului temperaturii la intrare și vor purta în permanență mască de protecție pe față, conform normelor legislative, iar în cadrul evenimentului normele de distanțare socială vor fi aplicate și monitorizate constant.

Spre deosebire de alți ani, nu vor exista momente artistice în program, tocmai pentru a putea răspunde pe deplin regulilor și normelor de organizare impuse, pentru a evita aglomerarea într-un anumit spațiu, accentul de această dată fiind pus pe partea de piață de flori și pe decorarea străzii. Studio 26 și Alikof vor gestiona cele două unități de tip bar și cafenea care vor servi apă, limonadă, diverse beri craft și specialități de cafea.