Explozia de vineri dimineața de la Pensiunea Monor din cartierul Între Lacuri a fost preluată de procurorii de pe lângă Tribunalul Cluj. S-a dispus începerea urmăririi penale cu privire la săvârşirea infracţiunii de distrugere din culpă.

„În data de 10.12.2021, în jurul orelor 07:00, a avut loc o explozie la un imobil din Cluj-Napoca, cu consecinţa decesului unei persoanei, rănirea a două persoane, incendierea unei case şi crearea de pagube materiale însemnate. Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj a preluat cauza privind explozia din data de 10.12.2021 şi s-a dispus începerea urmăririi penale cu privire la săvârşirea infracţiunii de distrugere din culpă prevăzută de art. 255 alin.(1), (2) rap. la art.254 alin. (2) Cod penal, fiind incidente dispoziţiile privind "dezastrul". În acest moment, se desfăşoară cercetări pentru lămurirea împrejurărilor în care a avut loc incidentul, de către procurorii criminalişti şi organele poliţie judiciară din cadrul I.P.J Cluj”, au transmis, printr-un comunicat reprezentanții Parchetului.

În urma exploziei, o femeie de 37 de ani a murit, iar doi tineri de 34 de ani au fost răniți, cu arsuri.

Tânăra decedată se numește Andrea Kaba și este fiica viceprimarului din Jimbolia, județul Timiș, Gabor Kaba. Ea a fost găsită carbonizată. Potrivit cluj24.ro, femeia se afla la Cluj-Napoca pentru un interviu de angajare.

Ea lucra la o firmă din Jimbolia care se ocupă cu comerțul cu amănuntul al articolelor de fierărie, al articolelor din sticlă și a celor pentru vopsit, în magazine specializate. Anterior, Andrea Kaba a lucrat o vreme și la Prefectura Timiș.

Bărbații răniți au amândoi 34 de ani și sunt din localitatea Mădăraș, județul Harghita. Ei sunt muncitori și erau cazați la pensiune.

Andrea Kaba venise la Cluj pentru un interviu de angajare

”În data de 10.12.2021, în jurul orelor 07:00, a avut loc o explozie la un imobil din Cluj-Napoca, cu consecinţa decesului unei persoanei, rănirea a două persoane, incendierea unei case şi crearea de pagube materiale însemnate. Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj a preluat cauza privind explozia din data de 10.12.2021 şi s-a dispus începerea urmăririi penale cu privire la săvârşirea infracţiunii de distrugere din culpă prevăzută de art. 255 alin.(1), (2) rap. la art.254 alin. (2) Cod penal, fiind incidente dispoziţiile privind dezastrul”, a transmis Parchetul Cluj.

”Facem precizarea că începerea urmăririi penale, punerea în mişcare a acţiunii penale respectiv trimiterea în judecată sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, au mai precizat procurorii.

Andrea Kaba ar fi venit la Cluj pentru un interviu și s-a cazat la pensiunea Monor, unde prețurile erau normale, față de ”jaful” practicat la hotelurile clujene. coral