Universitatea Cuj a câștigat prima manșă a barajului contra celor de la Dinamo București, scor 2-0, în cadrul unei partide disuputate sâmbătă seara, în stradionul din Cluj-Napoca.

Clujenii au dominat complet prima repriză. În minutul 13, elevii lui Erik Lincar puteau deschide scorul după o respingere greșită a lui Filip, când balonul a aterizat pe poarta lui Mihai Eșanu.

Un minut mai târziu, U Cluj a marcat primul gol al partidei când Eșanu a avut o intervenție dură asupra lui Tescan care scăpase singur spre poartă. Remacle a urmărit mingea și a trimis în poarta goală.

Ardelenii își puteau dubla avantajul în minutul 24, însă șutul lui Ely Fernandes a trecut puțin pe lângă poartă.

Remacle a șutat puternic la poarta lui Eșanu câteva minute mai târziu, dar balonul a trecut peste transversală.

Prima ocazie a lui Dinamo a venit abia după o jumătate de oră de joc. Filip a centrat în fața porții pentru Torje care a avut o reacție întârziată. Mingea a fost respinsă de defensiva ardelenilor până la Pierret care a șutat periculos, însă Gorcea a avut o paradă spectaculoasă.

Ispas i-a pasat în adâncime lui Tescan în minutul 34, care l-a pus în dificultate pe Eșanu, însă portarul ”câinilor” a reușit să respingă.

Pe finalul primei reprize, Steliano Filip i-a cedat un balon lui Gabi Torje care a șutat puțin pe lângă poarta lui Gorcea.

Dinamo a fost echipa mai periculoasă în cea de-a doua repriză. După doar două minute de joc, Matei a șutat puternic în bara transversală.

Boiciuc putea marca în minutul 57. Acesta a scăpat singur cu Eșanu, a încercat să îl dribleze pe goalkeeper-ul ”câinilor”, însă acesta a reușit să intervină.

Ardelenii au rămas în zece jucători în minutul 72, după ce Ely Fernandes a văzut al doilea cartonaș galben.

Irobiso putea restabili egalitatea în minutul 79, însă șutul său a nimerit bara transversală.

Câteva minute mai târziu, U Cluj a marcat pentru 2-0, după o acțiune individuală superbă a lui Ioan Filip. Acesta i-a pasat în fața porții lui Boiciuc care a trimis cu ușurință în poarta lui Eșanu.

Ca de obicei, galeria Universității a fost la cel mai înalt nivel.

  coral