Timpul scurt disponibil pentru organizarea unui concediu, destinaţiile multiple, preferinţele variate ale celor din familie şi ale prietenilor, oboseala acumulată şi dorinţa de linişte, reprezintă cauze care s-ar putea să te determine să îţi doreşti ca vacanţa ta să se desfăşoare într-un cadru cald, liniştit, aproape de natură şi departe de energia zgomotoasă a destinaţiilor turistice aglomerate. Este posibil să preferi să pleci cu cortul pe malul mării sau să campezi în vârf de munte, să alegi casa bunicilor sau să te retragi într-o staţiune uitată de lume.

<![endif]–>

Casa de la ţară

Dacă ai privilegiul de a beneficia de casa de la ţară care a fost cândva a bunicilor, atunci problema concediilor liniştite şi valoroase este aproape rezolvată, rămânând doar să te ocupi de spaţiul respectiv, astfel încât să devină locul ideal care să îţi ofere ceea ce ai tu nevoie pentru a te deconecta şi reechilibra. O căsuţă dintr-un sat românesc, cu cât este mai veche, cu atât prezintă mai mult farmec. Specificul construcţiilor vechi, modul în care se efectuau lucrările, materialele de construcţie naturale, sobele pe lemne, prispa din faţa casei, podul plin cu grinzi şi ferestrele cu obloane din lemn, toate fac din casa de la ţară un loc plin de mistere şi poveşti.

Renovarea necesară

Casa de la ţară devine locul ideal pentru o vacanţă sau un weekend de vis, atât timp cât îţi oferă un mediu cald şi primitor. Pentru a-ţi asigura acest aspect, va trebui să faci o mică investiţie şi să intervii asupra daunelor pe care le manifestă construcţia. Astfel, vei face o evaluare a casei şi vei acţiona acolo unde este necesar. Vei repara acoperisul, vei curăţa coşurile sobelor, vei înlocui ferestrele şi obloanele deteriorate, vei remedia eventualele probleme apărute la nivelul pereţilor şi vei aplica o nouă tencuială, urmată de vopseaua de interior şi exterior, vei schimba uşile şi vei modifica gardul şi poarta curţii, astfel încât să fie sigure. Foarte important este să verifici sursa de apă sau să îţi stabileşti cum procuri apa de consum, dar şi să te asiguri că ai o modalitate prin care beneficiezi de apă caldă şi sursă de foc. Poţi alege să foloseşti metodele bunicilor tăi sau poţi opta să aduci îmbunătăţiri majore care să asigure confort suplimentar.

Amenajarea interioară

Mobilierul caselor vechi poate fi reprezentat de piese din lemn extrem de interesante, lemnul fiind un material natural foarte rezistent, care se adaptează cu uşurinţă condiţiilor de mediu. Dacă ţi se pare interesant, alege să recondiţionezi mobilierul vechi, urmând doar să adaugi elementele care vor contribui la sporirea confortului tău. Vei procura huse de pilote, pilote, perne, lenjerii şi, astfel încât patul recondiţionat să fie confortabil şi primitor, iar camera de dormit să fie pregătită pentru odihnă şi relaxare. Poţi opta să păstrezi stilul retro al casei, folosind pentru amenajarea interioară preşurile şi traversele ţesute, pernele decorative cusute pe etamină şi perdelele pline de modele florale cusute cu multă migală. Astfel îmbini vechiul cu noul şi autenticul cu utilul, transformând vechea casă de la ţară în destinaţia ideală pentru o vacanţă de vis.

 

  coral