Magistrații Tribunalului Cluj a decis, în cursul zilei de 2 februarie, că Petru Șușca a fost împiedicat în mod ilegal să participe la concursul pentru ocuparea funcției de manager al Spitalului Județean Cluj. În cursul anului trecut, Șușca s-a înscris la concursul pentru ocuparea funcției de director al acestei instituții dar a fost împiedicat în mod ilegal să participe.

Atunci, comisia de concurs a decis că proiectul depus de Șușca are cu două pagini mai multe decât erau trecute în regulamentul de concurs. Numai că cele două pagini conțineau titlul lucrării și cuprinsul lucrării.

Concursul atunci a fost câștigat de managerul care conduce Spitalul Județean Cluj, prof. univ. Claudia Gherman, despre care s-a scris că ar fi susținută de USR Cluj.

Decizia Tribunalului Cluj se refera la anularea rezultatului concursului, evaluarea lucrării lui Petru Șușca și compararea notei cu cea obținută de Claudia Gherman.

Decizia Tribunalului Cluj

Admite în parte cererea de chemare în judecată formulată de către reclamantul Șușca Petru în contradictoriu cu pârâţii Spitalul Clinic de Urgență Județean Cluj și Comisia de Soluționare a Contestațiilor.

Anulează în parte rezultatul verificării dosarelor de înscriere publicat de către Comisia de Concurs pentru ocuparea funcției de manager la data de 05.05.2021 în ceea ce îl priveşte pe reclamant. Reclamantul (Șușca Petru – n.n.) a fost declarat respins în etapa verificării dosarului de înscriere din cadrul concursului pentru ocuparea funcției de manager persoana fizica al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Cluj-Napoca (nr. înreg. 17855/05.05.2021).

– decizia Comisiei de soluționare a contestațiilor din data de 07.05.2021;
– operaţiunile si actele subsecvente intocmite, respectiv emise de parati în legatură cu concursul pentru ocuparea funcţiei de manager persoana fizica al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca, prin care se consemnează/validează rezultatul concursului, respectiv: o rezultatul concursului;
– rezultatul final al concursului doar cu privire la reclamant;
– proces-verbal final doar cu privire la reclamant;
– hotărârea consiliului de administraţie al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca din 17.05.2021;

Obligă pârâţii, fiecare potrivit competenţelor ce le revin:

– să refacă Decizia care consemnează rezultatul verificării dosarului de înscriere (art. 13 din Regulamentul aprobat prin OMS nr. 1520/2016) în sensul declarării reclamantului ca fiind admis;

– să reia de îndată procedura de concurs faţă de reclamant, să stabilească un nou calendar, şi să continue procedura faţă de reclamant cu etapa de susţinere publică şi de evaluare a proiectului de management (art. 3 din Regulamentul aprobat prin OMS nr. 1520/2016), cu consecinţa stabilirii unui câştigător cu luarea în considerare a rezultatului care va fi obţinut de reclamant şi cu menţinerea rezultatului final cu privire la ceilalţi 2 candidaţi – Gherman Claudia Diana şi Lauran Vasile Beniamin. coral