Un cutremur cu magnitudinea de 6,4 grade a avut loc marti dimineata in Albania la aproximativ 40 de kilometri de capitala tarii, Tirana, anunta Centrul Seismografic European-Mediteranean, citat de Mediafax.

Cutremurul din Albania a provocat moartea a cel putin patru persoane si ranirea altor 150, conform informatiilor transmise de sursele locale, citate de cotidianul The Washington Post.

 In Tirana a fost simtita si o replica puternica a seismului. In aceasta dimineata, dupa cutremur, in Albania s-au consemnat peste 10 replici cu magnitudini intre 3,6 si 5,8. Una dintre victimele cutremurului a murit dupa ce s-a panicat si a sarit pe geam, de la etaj.

Seismul s-a produs la ora locala 03:54 (04:54 ora Romaniei) in vestul Albaniei. Cutremurul a avut loc la o adancime de 30 de kilometri.

Epicentrul seismului a fost la 10 kilometri nord de localitatea Durres si la 44 de kilometri vest de Tirana, potrivit Mediafax.

Cutremurul s-a resimtit si in tarile invecinate: Bulgaria, Bosnia si Hertegovina, Croatia, Italia, Kosovo, Muntenegru, Serbia, Macedonia de Nord si Albania.

Potrivit Daily Mail, mai multe cladiri s-au prabusit. In orasul Durres au fost cele mai mari daune. Cel putin 50 de persoane au fost transportate la spital, in urma cutremurului.

 

coral coral