News Flash:

Daniel Buda: Dragnea si Sova - repetenti, le voi descrie procedura exproprierii pentru aeroportul din Cluj

11 Iunie 2013
1479 Vizualizari | 0 Comentarii
Daniel Buda
Presedintele PDL Cluj, Daniel Buda, spune ca ministrii Liviu Dragnea si Dan Sova si sefii administratiei clujene sunt "repetenti la legislatie", deoarece legea le permite sa faca expropierile in 35 de zile pentru terminarea Aeroportului din Cluj, dar nu o cunosc, astfel ca le va descrie procedura.

Daniel Buda a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, ca va inainta o adresa ministrilor Liviu Dragnea si Dan Sova, prefectului de Cluj si sefului Consiliului Judetean, in care va descrie procedura exproprierii, astfel incat lucrarile la pista aeroportului sa nu fie blocate de exproprieri.

  "Ii declar repetenti la legislatie pe ministri Liviu Dragnea si Dan Sova, dar si pe prefectul Ioan Gheorghe Vuscan si pe presedintele CJ Cluj, Horea Uioreanu. Nu m-ar fi preocupat acest subiect, dar este vorba de interesele Clujului, si anume construirea pistei Aeroportului International. Le recomand sa citeasca Legea nr. 255/ 2010, modificata in 2011 si 2012, care se refera la exproprierea pentru cauza de utilitate publica. Potrivit acestei legi, in 35 de zile orice teren din Romania pe care urmeaza sa fie realizate lucrari de utilitate publica, cum sunt si cele aeroportuare, poate fi eliberat si pus la dispozitia autoritatilor", a spus Buda.

Acesta a adaugat ca va inainta celor doi ministrii si autoritatilor judetene o adresa prin care va descrie procedura exproprierii.

Vineri, vicepremierul Liviu Dragnea se declara "ultra suparat si ingrijorat" de modul in care Consiliul Judetean Cluj a gestionat lucrarile la pista de 2.100 de metri a Aeroportului International Cluj-Napoca, avertizand ca exista riscul ca aceasta sa nu fie functionala in 15 octombrie, conform graficului.

Liviu Dragnea spunea ca nu fusese informat de catre reprezentantii Consiliului Judetean Cluj asupra existentei unor probleme legate de exproprierile de terenuri si de finantarea lucrarii.

Lucrarile la pista de decolare-aterizare de 3.500 de metri au inceput in septembrie 2011, in prima etapa pista urmand sa fie extinsa la 2.100 de metri. Costurile proiectului sunt estimate la circa 78 de milioane de euro.

Lucrarile sunt realizate de o asociere intre firmele SCC Napoca SA, SC ICCO Systems SRL si SC Geo Arc SRL.

In 28 mai, Consiliul Judetean Cluj anunta ca a alocat, in acest an, 17,5 milioane de lei (4 milioane de euro) pentru plata unor exproprieri de terenuri in zona Aeroportului International din Cluj-Napoca, unde se lucreaza la prelungirea pistei, urmand ca de bani sa beneficieze circa 150 de proprietari.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

daniel buda
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2020 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2455 (s) | 34 queries | Mysql time :0.018858 (s)