Cresterea excesiva a dobanzilor in urma interventiei BNR a condus o parte dintre oameni in imposibilitatea de a-si achita la timp ratele creditelor. Bancile si IFN-urile asteapta o anumita perioada plata ratelor, dar la un moment dat trebuie sa acopere pierderile. Cand iau aceasta decizie, externalizeaza serviciile de recuperare a datoriilor catre firme precum KRUK Romania. In continuare este prezentat ce se poate face atunci cand creditele neplatite ajung la KRUK.

Primul lucru care se intampla este notificarea clientului. Odata cu semnarea contractului de credit, clientul a oferit anumite date de contact si a declarat un domiciliu. Folosindu-se datele din contract, clientilor li se aduce la cunostinta faptul ca datoria lor a fost transferata la firma KRUK. Cand primesc notificarea, trebuie luate masuri imediate: contactarea unui reprezentant al companiei sau crearea unui cont pe eKRUK, platforma online de gestionare a datoriei. Astfel vor afla in ce stadiu este datoria si cum pot rezolva amiabil.

Sfaturi pentru plata creditelor

Faptul ca datoria este gestionata de o firma de recuperare creante nu este o vestea rea. Folosind aceste sfaturi pentru plata creditelor, oamenii pot avea usor o viata fara datorii:

Renegocierea ratelor

Avantajul clientilor cu dosar la KRUK este ca pot renegocia plata ratei. Daca atunci cand plateau la banca sau la IFN rata era prea mare, acum pot stabili noi rate pe care sa le poata plati luna de luna, cu un minim de efort. Tot ce trebuie sa faca este sa incheie un angajament de plata. In acelasi timp cu semnarea acestui angajament de plata, acestia pot solicita si inscrierea in programul "Dorinte implinite".

Urmarirea promotiilor, concursurilor, programelor de fidelizare

Programele de fidelizare le ofera clientilor anumite beneficii, iar "Dorinte implinite" nu face exceptie. Cine intra in program, va primi puncte pentru fiecare rata platita si puncte bonus la anumite intervale. Aceste puncte se transforma in bani prin care clientii pot face economii: le pot folosi la viitoare cumparaturi din magazine sau pot plati ratele creditului in lunile urmatoare.

Concursurile sunt o alta metoda de a scapa de credite. De exemplu, marele premiu al concursului "1 plata, 1 sansa" este stergerea datoriei. Mai sunt si alte premii in valoare de 500 lei, pe care clientii le pot castiga prin simpla plata online a ratelor. Detaliile se regasesc pe e-kruk.ro si se poate participa pana pe 16 noiembrie 2022, inclusiv.

Orice promotie este anuntata in primul rand pe site-urile proprii, dar si in social media sau in presa. Asadar, este usor de urmarit cand apar noi oportunitati de a plati mai repede creditele. Ofertele sunt anuntate si pe e-mail sau SMS; de aceea este importanta actualizarea datelor din dosarele cu datorii.

Interactiunea directa cu compania este singura cale de a primi informatii clare despre creditul neplatit. Fiecare client are o situatie financiara diferita, motiv pentru care se ofera solutii personalizate de plata a datoriei. Iar e-kruk.ro exact asta face: ofera solutii personalizate pentru o viata fara datorii, cu conditia ca clientii sa isi creeze un cont de utilizator pe platforma. coral