Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) va organiza luni, 28 septembrie 2020, începând cu ora 10.00, în Aula Magna a Universității, ceremonia de deschidere a anului universitar 2020/2021.

La evenimentul care îl va avea ca invitat pe președintele Academiei Române, acad. prof. Ioan- Aurel Pop, vor participa rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David, prorectorii UBB, președintele Senatului Universității, prof. univ. dr. Florin Streteanu, decanii celor 21 de facultăți ale Universității, prefectul studenților din cadrul UBB.

Programul va cuprinde:

Ceremonia de deschidere (10.00-11.00)
– Deschiderea ceremoniei (intonare Gaudeamus igitur)
– Mesajul adresat comunității UBB de către rectorul Universității, prof. univ. dr. Daniel David
– Discursul Prefectului studenților din UBB, Tudor Mureșan
– Alocuțiunea invitatului, acad. prof. Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române
– Încheierea Ceremoniei (intonarea Odei Bucuriei)

Completarea Galeriei Rectorilor UBB (11-11.30)

Din păcate, condițiile pandemiei nu ne permit o prezență fizică mai largă, dar ceremonia va fi transmisă live pe conturile de Youtube și Facebook ale UBB (https://UBB-Deschiderea_ Anului_Universitar_2020-2021), astfel încât îi invităm pe toți membrii comunității UBB să ni se alăture, inclusiv pe colaboratorii și apropiații acestei comunități.

Ceremonia oficială pentru întreaga comunitate UBB va fi urmată de ceremonii specifice de deschidere a anului universitar pentru liniile de studiu germană (ora 14.00) și maghiară (ora. 16.00) și de ceremoniile organizate de fiecare facultate a UBB.

coral