News Flash:

Discursul Preşedintelui Ungariei la 100 de ani de la Trianon: „Nu vom fi parteneri în falsificarea istoriei”

5 Iunie 2020
1210 Vizualizari | 0 Comentarii
presedinte ungaria

Tratatul de la Trianon a fost semnat în 1920 si reprezintă momentul în care Marea Unire a fost consfinţită. Ungaria afirmă şi acum că Trianonul rămâne o rană deschisă.

4 iunie 1920 – 4 iunie 2020. Astăzi se împlinesc 100 de ani de la semnarea Tratatului de la Trianon, cel care a oficializat încheierea Primului Război Mondial şi a redesenat harta Europei. Este, de asemenea, tratatul care a consfinţit Marea Unire şi care a stabilit că Transilvania aparţine României. Ungaria a rămas cu 28% din ce însemna Imperiul Austro-Ungar şi cu o populaţie de 7.6 milioane oameni, faţă de 20.9 înaintea războiului, scrie Mediafax.
 
Cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la Trianon şi de la formarea Ungariei de astăzi, preşedintele Janos Ader a vorbit în faţa parlamentului. El le-a cerut „vecinilor” să-i respecte pe maghiarii care trăiesc în ţările lor.
 
„Ne respectăm vecinii, dar le cerem să ne respecte şi să-i respecte pe maghiarii din ţările lor. Respectăm toate naţionalităţile care trăiesc în ţara noastră şi ne dorim ca şi ei să întoarcă acest respect. Trebuie să lucrăm împreună, nu unul împotriva celuilalt. Trebuie să rectificăm daunele. Dacă vom face asta, blestemul Trianonului va dispărea, potrivit zcj.ro.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0849 (s) | 22 queries | Mysql time :0.030888 (s)