News Flash:

Doamnele Muzicii Romanești - recital cameral, la Muzeul Etnografic

17 Octombrie 2019
1103 Vizualizari | 0 Comentarii
Afis 1

Muzeul Etnografic al Transilvaniei, instituție publică de cultură ce funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, în parteneriat cu Asociația Heart-Core invită publicul interesat să participe vineri, 18 octombrie, începând cu ora 18:30, la Recitalul cameral dedicat creației muzicale feminine românești, susținut de Diana Jipa la vioară și Ștefan Doniga la pian.

Programul va cuprinde următoarele piese: Felicia Donceanu – Sonata nr. 1 pentru vioară și pian în re minor; Violeta Dinescu – Satya II aranjament pentru vioară și pian de Vlad-Răzvan Baciu; Hilda Jerea – 7 dansuri românești pentru vioară și pian pe motive culese de Bela Bartok; Laura Manolache – „Personaje”; Carmen Petra Basacopol – Sonata nr. 1 op. 5 pentru vioară și pian în fa diez minor; Liana Alexandra – Vals.

Evenimentul va avea loc la sediul Muzeului Etnografic al Transilvaniei în Sala Reduta de pe strada Memorandumului, numărul 21, iar intrarea este liberă.

Creatoare de act cultural, artiste, compozitoare, oameni de știință, sportive - prezența feminină a avut și are un rol neprețuit în evoluția culturii românești prin modele profesionale, artistice și umane de excepție. Pornind de la prezentarea câtorva astfel de destine închinate artei sunetelor, doi tineri muzicieni români propun un concept cultural amplu, consacrat evidențierii acestor valori, și care conține, între altele, activitate de cercetare, realizare de înregistrări, producție de disc, turneu național de recitaluri, campanii media, promovare și distribuție gratuită în școli de materiale documentare și audio. Totul sub un singur și sugestiv nume: „Doamnele muzicii românești”.

Cu un palmares de peste 60 de concerte și recitaluri susținute numai în ultimul an în 10 țări de pe trei continente, violonista Diana Jipa și pianistul Ștefan Doniga alcătuiesc unul dintre cele mai active și mai apreciate ansambluri camerale românești actuale. Prezentul proiect reprezintă deja al doilea produs discografic realizat de cei doi muzicieni după cel dedicat, cu un an în urmă, creației lui Dinu Lipatti, și al șaselea turneu de concerte, toate consacrate promovării muzicii românești.

 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

muzica romaneasca doamne muzeul etnografic eveniment recital
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1330 (s) | 22 queries | Mysql time :0.059880 (s)