Un jaf comis de doi hoți a scos la lumină o poveste mai spectaculoasă decât furtul în sine.

Două nopți la rând, hoții au furat bijuterii și apoi un seif de o tonă cu 370.000 de mii de euro și 60.000 lei.

Paguba totală a fost de 500.000 de euro. Păgubitul este Petru Ioan Lupașc, fost șef al ANAF Oțelu Roșu din 2007 până în 2011, apoi din nou în 2012. Şi pe lângă faptul că avea în casă 500.000 de euro și a fost jefuit în timp ce se afla într-o vacanță exotică în Thailanda, bugetar de viață, povestea devine chiar și mai spumoasă.

Unul dintre hoți a pierdut bani la păcănele și a încercat să se împrumute, dar a primit replica să îi ceară șefului fiscului.

Hoțul l-a contactat pe Facebook pe Lupașc care i-a zis că nu poate în momentul acela pentru că este plecat din țară. Aşa au aflat hoţii că șeful fiscului este în Thailanda și aşa le-a venit ideea să-l jefuiască, umblând vorba că acesta are în casă 500.000 de euro.

Cei doi spărgători au intrat și au luat 4.000 de euro, niște bijuterii şi cheile de la două mașini BMW X6 plus telecomanda de la garaj. Apoi s-au întors în noaptea următoare cu o dubiță și au dat marea lovitură, scie Antena 3.

În a doua seară au luat un seif de o tonă în care șeful fiscului mai avea 370.000 de euro, 60.000 de lei și bijuterii. Potrivit procurorilor, ghinionul hoţilor a fost că s-a rupt mânerul seifului și a căzut, fiind găsit de polițiști la fața locului.

La începutul lunii august, hoții au primit o primă condamnare nedefinitivă.

Lupașc a fost demis din funcția de la ANAF și abia apoi s-a sesizat şi ANI care a constatat într-un final că fostul șef de la fisc nu poate justifica vreo 400.000 lei care i-au și fost confiscați.

Șocant este că un bugetar a reușit să adune o avere împresionantă făcută fix în domeniu pe care ar trebui să le controleze. coral