Curtea de Apel București a emis, luni, 9 mai, un ordin european de anchetă în vederea identificării precise a locului în care se află încarcerată Elena Udrea pe teritoriul Bulgariei, pentru audierea fostului ministru al Dezvoltării în mega-dosarul Hidroelectrica. La termenul de astăzi, instanța de judecată a constatat că Tribunalul București nu are date concludente despre unde se află fosta politiciană.

Elena Udrea îi pune în dificultate pe judecătorii români

Elena Udrea urma să fie audiată în calitatea sa de inculpat în dosarul Hidroelectrica, însă, instanța a constatat că Tribunalul București, de la care a solicitat informații cu privire la localizarea persoanei condamnate, nu are date concludente. Mai exact, Tribunalul București este instanța de executare în cazul sentinței definitive a ÎCCJ din dosarul Gala Bute, în care fostul ministru a rămas cu cei șase ani de închisoare cu executare.

Audieri în mega-dosarul Hidroelectrica

În dosarul de la Curtea de Apel București, finalizarea cercetării judecătorești este blocată, după ce Elena Udrea a arătat că dorește să dea o declarație de inculpat în proces. Cu o zi înainte de a se prezenta la CAB, fosta politiciană a fost prinsă în Bulgaria când încerca să fugă în Grecia, chiar în ziua în care Înalta Curte de Casație și Justiție a stabilit definitiv că aceasta poate fi încarcerată la penitenciarul Târgșor.

Anterior plecării sale din țara noastră, în ziua în care ÎCCJ urma să dea decizia definitivă în dosarul Gala Bute, Elena Udrea anunțase la CAB că dorește să dea declarație de inculpat. Cu toate acestea, fostul ministru al Dezvoltării, prin apărătorii săi, a amânat de două ori momentul, la două termene diferite. La ultimul a motivat că trebuie să ajungă la instanța supremă, la un dosar despre care se știa că este în imposibilitate de judecare și că se va amâna.

Lovitură pentru apărătorii fostului ministru

Dosarul Hidroelectrica, în care Elena Udrea este judecată pentru felul în care aproape patru milioane de dolari ar fi ajuns la PDL, este aproape de final. Judecătorul de caz a stabilit audierea acesteia, după care urmau pledoariile finale înainte de rămânerea în pronunțare.

CAB a respins, luni, o serie de solicitări făcute de apărătorii Elenei Udrea, în apropierea finalului procesului de corupție în care este judecată.  Instanța a audiat toți martorii acuzării, dar și pe cei ai apărării. În acest sens, avocații fostului demnitar au cerut la termenul de astăzi al procesului punerea la dispoziție a mai multor înregistrări audio-video cu unii dintre martorii acoperiți de procurorii DNA, dar și cu cei care nu au fost conspirați vreodată în dosar, din sfera politică. Asta înseamnă că Elena Udrea ar fi vrut să dețină declarațiile martorilor date la DNA, cum ar fi Sulfina Sarbu, Gheorghe Răzvan Murgeanu, Gheorghe Flutur, Emil Boc sau Ioan Oltean.

  coral