News Flash:

Eston, calul de cinci ani pentru care a avut loc o strangere de fonduri, a fost operat cu success

20 Februarie 2019
1239 Vizualizari | 0 Comentarii
Eston

Căluțul Eston, pentru care în luna decembrie Clinica de Ecvine din cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară a organizat un bal caritabil cu strângere de fonduri, a fost operat cu success și a intrat deja în recuperare.

Eston are cinci ani și este internat în clinică de doi ani, fiind preluat de la o asociație care nu a putut acoperi costurile procedurilor necesare pentru problemele lui medicale. El a mai fost supus la două operații, după diagnosticul de fractură de metatars, iar intervenția de acum a fost estimată ca și costuri la circa 2.000 de euro, inclusiv șuruburile necesare.

Operația a decurs în condiții foarte bune, iar Eston se află deja în recuperare, care va dura circa 4 luni. Intervenția a avut loc la metatarsul piciorului drept posterior și  constat în îndepărtarea calusului exuberant și realinierea razelor osoase printr-o plăcuță cu șuruburi dintr-un aliaj special destinat cailor. În timpul recuperării, Eston va face și procedee de fizioterapie, pentru refacerea  usculaturii. El va rămâne în clinică și este considerat deja un membru al echipei noastre”, a explicat dr. Cristian Crecan, cel care a efectuat operația.

La balul caritabil din luna decembrie s-au donat aproximativ 6.500 de lei, iar Clinica de Ecvine le mulțumește tuturor donatorilor, între care s-a numărat și echipa de baschet masculin U Banca Transilvania Cluj, pentru că au contribuit la oferirea unei noi șanse la viață pentru Eston.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

Galerie Foto

Eston_dupa_operatie
cal operatie animal usamv
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1064 (s) | 33 queries | Mysql time :0.049163 (s)