Conferențiarul universitar doctor Eugen Savinescu a fost ales, vineri, 16 decembrie, cu 54 de voturi, în funcția de rector al Universității de Artă și Design (UAD) Cluj-Napoca. Pentru funcția de rector al UAD Cluj-Napoca s-a încris și conf. universitar doctor Mara-Victoria Rațiu, care a obținut 40 de voturi.

Biroul electoral al universității a fost format din 103 alegători, din care numai 95 s-au prezentat la urne, fiind înregistrat un număr de 94 de voturi valabil exprimate și un vot nul, arată Gazeta de Cluj.

Înfiinţată în 1926, Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca (UAD) se impune în spațiul naţional şi internațional ca fiind una dintre cele mai importante instituții de învățământ superior în domeniul artelor vizuale din Sud-Estul Europei.

Potrivit site-ului oficial al unversității, îmbunătățirea continuă a performanțelor universității se bazează pe schimbul activ de cunoștințe cu sfera internațională, un corp didactic profesionist și susținerea comunității artistice închegate într-un climat local definit de efervescența culturală.

În acest sens, misiunea fundamentală a UAD este să furnizeze o educaţie de înaltă calitate celor care intenţionează să urmeze o carieră în domeniul artelor vizuale (arte plastice, arte decorative şi design) şi să contribuie la dezvoltarea societăţii prin satisfacerea cerinţelor comunităţii, dar şi prin anticiparea şi influențarea lor.

coral