Luni, 19 aprilie, victima, un bărbat în vârstă de 31 de ani din Turda, aşteaptă să fie consultat de către legiştii de la I.M.L.Cluj. Aceasta nu completează formularul-tip necesar, fiindcă a sosit pe baza unei ordonanţe emise de poliţie, semn că agresiunea suferită a dus la punerea în pericol a vieţii sale. Bărbatul a fost înjunghiat, la baza gâtului, cu câteva zile în urmă, chiar de către propriul cumnat, pentru că respectivul fusese deranjat de manelele care răsunau din casa tânărului.

Nicu, turdeanul de 31 de ani, victima cruntei agresiuni, mărturiseşte că lama cuţitului, vârâtă de către cumnatul Lucian, în claviculă, de sus în jos, a fost cât pe ce să-i atingă inima şi doar un miracol a făcut ca el să mai fie, astăzi, în viaţă. Arată bărbatul, evident disponibil la dialog şi dornic să-şi spună păsul:

„Duminica trecută, ascultam şi io liniştit manele, la mine acasă – iar muzica mergea dintr-o singură boxă, şi aia micuţă. Brusc, şi-a făcut apariţia cumnatul,  care o „ţine” pe soră-mea, are doi copii cu ea şi locuieşte în casa din vecini. Turbat de furie, cu o falcă-n cer şi alta în pământ, mi-a spus să dau muzica mai încet, fiindcă-l deranjez. Dar eu ştiu că era pornit în aşa hal şi pentru că ne urăşte – pe mine şi pe unchiu-meu – şi, de multă vreme, ne tot promite că într-o zi ne omoară.

Apoi, după ce a ieşit din locuinţă, trântind uşa şi spărgându-i geamurile, a mers la el acasă  şi a înhăţat două cuţite de bucătărie, nu unul! A ajuns din nou în faţa uşii mele, strigând să vin până afară, în curte, ca să îmi spună ceva. Eu am ieşit şi, când l-am văzut cu un cuţit în fiecare mână, i-am zis: „Du-te, mă Luci, dă-mi pace!” Atunci, fără să mai spună ceva, m-a şi înjunghiat la baza gâtului, iar sângele a început să-mi curgă în valuri! Mult sânge mi-a curs, domnule!”

Nicu mărturiseşte, în continuare, că, imediat după ce-a fost înjunghiat, şi-a pierdut cunoştinţa şi a leşinat! A fost dus de urgenţă la Spitalul Municipal Turda, de către unchiul său şi un verişor, iar medicii de acolo i-au acordat primul ajutor, cusându-i apoi rana cu şase copci. Tototdată, având în vedere gravitatea incidentului, la faţa locului a sosit şi poliţia, emiţând pe loc o ordonanţă pentru consultul, de mai târziu, de la I.M.L.Cluj.

Adaugă tânărul: „Am mai rămas în spital încă două zile, sub supraveghere, după care m-am refăcut puţin şi acasă. Iar, astăzi, mi-am luat inima-n dinţi şi am venit la Cluj, ca să mă vadă şi medicii legişti. Cât despre cumnat, ştiu că imediat după fapta lui a şi fost reţinut de către poliţie. Cred că-l vor încadra la tentativă de omor şi bine ar fi de s-ar întâmpla aşa!”

Curând, omul este poftit în cabinetul de consultaţii şi, după o şedere de circa o jumătate de oră, iese ţinând în mână câteva acte medicale, cele care mai mult ca sigur urmează să ajungă pe biroul procurorului de caz. Apoi, înainte de a părăsi instituţia medicală clujeană, tânărul concluzionează: „Cumnatul a mai fost în puşcărie, aşa că sunt sigur că pentru această nouă faptă va intra iarăşi după gratii, acolo unde-i e locul. Eu, oricum, n-am de gând să-mi retrag plângerea şi să-l iert. Nici el n-a avut milă de mine când m-a înjunghiat, ca pe-un animal –  aşa că voi lăsa totul pe seama legii.”

Sorin Grecu

coral