Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat că în ședința de Guvern de miercuri a fost adoptată hotărârea privind ultimele exproprieri pentru Autostrada Transilvania. Drulă a precizat că pe sectorul Nădășelu-Mihăiești, în capătul dinspre Cluj, se lucrează intens.

„Astăzi, în ședința Executivului am adoptat hotărârea pentru ultimele exproprieri de culoar necesar în județul Sălaj pentru Autostrada Transilvania. E vorba de sectorul dintre Nușfalău și Suplacu de Barcău (lung de 13,5 km, în valoare de 384 milioane de lei). Antreprenorul a depus deja proiectul pentru autorizarea lucrărilor, iar în următoarele săptămâni vom emite autorizația de construire și vor începe lucrările (18 luni – termen de execuție). Și pe alte sectoare ale acestei autostrăzi, dintre Cluj și Oradea, sunt vești bune. Spre exemplu, pe Nădășelu-Mihăiești, în capătul dinspre Cluj, unde se lucrează intens, din această primăvară.

Celelalte sectoare sunt fie cu contracte semnate, aproape de debutul lucrărilor, fie în licitație. Mult prea mulți ani Autostrada Transilvania s-a construit doar pe hârtie. Acum o transformăm în realitate”, a anunțat Cătălin Drulă, miercuri, în cadrul unei postări pe rețelele de socializare.

În noiembrie 2020, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat contractul pentru studiul de fezabilitate și proiect tehnic pentru drumul expres ce va lega Cluj-Napoca de Autostrada Transilvania, prin localitatea Mărtinești.

Emil Boc declara la începutul acestui an că un posibil termen la care clujenii ar putea circula pe drumul ce leagă Clujul de Autostrada Transilvania ar putea fi începutul anului 2022.

coral