Conform unor surse BZI.RO, mascaţii efectuează mai multe percheziţii domiciliare în mai multe locaţii din Iași dar şi din alte localităţi ale ţării. Vizaţi de anchetă sunt mai multe persoane care s-ar ocupa de contrabandă în formă continuata dar şi evaziune fiscală.

Conform aceloraşi surse, prejudiciul creat de grupul infracţional organizat vizat de procurorii DIICOT se ridică la peste 31 de milioane de euro. Conform acelorași surse, percheziții sunt efectuate la o clădire în care ar funcționa o fabrică ilegală de țigări.

Zeci de percheziţii în mai multe localităţi din Iași

Conform surselor, în aceste momente procurorii DIICOT- Serviciul Teritorial Iași împreună cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul IGPF efectuează un număr de 40 de percheziții domiciliare, pe raza județelor Iaşi, Bacău, Timișoara, Oradea, București, Iflov, Constanța, Sibiu, Brașov, Galați și Bihor, înt-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de contrabandă în formă continuată și evaziune fiscală în formă continuată.

Grupul infracțional organizat transfrontalier, constituit din cetățeni români și moldoveni, acționează în scopul obținerii ilicite de importante beneficii financiare, în urma punerii în funcțiune a unor fabrici clandestine de producere și ambalare de țigarete, precum și comercializarea ulterioară a acestora.

Continuarea pe BZI.

coral