Necesitățile fiziologice trecute în modul stand-by pe Autostrada Transilvania. După 11 ani, între Câmpia Turzii și Gilău lipsesc toaletele și spațiile de odihnă.

Semnalul de alarmă a fost tras de către Asociația Pro Infrastructura (API):

„Existența unor spații de odihnă frecvente pe autostrăzi ce includ zone de parcare, toalete, benzinării sau alte servicii conexe este esențială într-un stat ce ține la confortul și siguranța propriilor cetățeni. Însă în România, pe Autostrada A3 Transilvania între C.Turzii și Gilău (52 km) aceste spații lipsesc cu desăvârșire de mai bine de 11 ani de la inaugurarea autostrăzii. CNAIR a încercat fără succes în 2015 să liciteze finalizarea celor 4 parcări prevăzute pe acest proiect, după care se pare că a renunțat complet la asigurarea acestui „capriciu” pentru cetățeni”, arată reprezentanții API.

Între Câmpia Turzii și Gilău ar fi trebuit amenajate 4 spații de odihnă, mai arată Asociația Pro Infrastructură, care a trimis o solicitare la CNAIR pentru realizarea acestora.

„După finalizarea Autostrăzii A10 dintre Turda și Aiud ce pornește din tronsonul A3 mai sus menționat, am putut observa cât de importante sunt aceste spații de servicii, chiar și cu o utilare minimală. Astfel, cele 4 astfel de spații prevăzute pe cei 26 de km sunt utilizate intensiv de participanții la trafic. Solicităm CNAIR să ne demonstreze că #SePoate și prin fapte, nu doar prin vorbe, licitând până la finalul lunii iunie cele 4 spații de odihnă de pe Autostrada A3”, au transmis cei de la Asociația Pro Infrastructură.

coral