News Flash:

Fost primar, trimis în judecată de DNA Cluj

10 Noiembrie 2020
785 Vizualizari | 0 Comentarii
ovidiu nemes

Procurorii DNA Cluj l-au trimis în judecată pe fostul primar din Sighetul Marmației, Nemeș Ovidiu Gheorghe, pentru abuz în serviciu.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Cluj – Biroul teritorial Baia Mare au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului

NEMEȘ OVIDIU-GHEORGHE, la data faptelor primar al orașului Sighetu Marmației, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În cursul anului 2014, inculpatul Nemeș Ovidiu-Gheorghe, în calitatea menționată mai sus, cu încălcarea prevederilor legale, cu intenție, ar fi omis să dispună/constate suspendarea raporturilor de serviciu ale fostului șef al Direcției Economice din cadrul Primăriei municipiului Sighetu Marmației, ca efect al trimiterii acestuia în judecată pentru comiterea unor infracțiuni de serviciu asimilate infracțiunilor de corupție.
Ca urmare a acestui demers, persoana respectivă ar fi fost menținută în funcție pe toată durata mandatului său de primar, respectiv până în 24.06.2016, cu consecința procurării unui folos necuvenit (drepturi salariale) pentru acesta în sumă de 100.951 lei (aferent perioadei aprilie 2014 – iunie 2016) concomitent cu cauzarea unui prejudiciu, în același cuantum, primăriei municipiului Sighetu Marmației.
Persoana vătămată, municipiul Sighetu Marmației, reprezentată de primar, s-a constituit parte civilă în cauză cu suma de 100.951 lei.

În cauză s-a instituit măsura sechestrului asigurător asupra unor bunuri imobile ce aparțin inculpatului Nemeș Ovidiu-Gheorghe.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

fost primar judecata dna cluj
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1275 (s) | 33 queries | Mysql time :0.048172 (s)