News Flash:

Fostul subprefect al Clujului, Mihnea Iuoras, condamnat la patru ani jumate de inchisoare cu executare

15 Februarie 2018
1378 Vizualizari | 1 Comentarii
Mihnea Iuoras condamnat la inchisoare

Fostul sef al ANI Horia Georgescu a fost condamnat, in cursul zilei de ieri, de Curtea de Apel Bucuresti, la 4 ani inchisoare cu executare in dosarul privind despagubirile de la ANRP. In acelasi dosar, Mihnea-Remus Iuoras, fostul subprefect al Clujului,  a fost gasit vinovat si condamnat la 4 ani si 6 luni de inchisoare, cu executare.

Tot in dosarul ANRP, deputat Catalin Theodor Nicolescu a fost condamnat la 9 ani si 4 luni inchisoare, iar fostul deputat UDMR Marko Attila-Gabor (dat in urmarire internationala) a primit 5 ani inchisoare cu executare.

Condamnari au primit si alte persoane care la data faptelor faceau parte din Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor: Ingrid Zaarour (presedinte al ANRP) – 2 ani si 6 luni inchisoare cu suspendare, Mihnea-Remus Iuoras (vicepresedinte ANRP) – 4 si 6 luni ani cu executare, Ingrid Popa-Mocanu (vicepresedinte ANRP) – 4 ani cu executare, Remus Baciu (vicepresedinte ANRP) – 6 ani si 4 luni cu executare, Catalin Canagiu (reprezentant al Ministerului Finantelor Publice) – 4 ani inchisoare cu executare.

Totodata, Florin Hanu (evaluator autorizat) a primit 5 ani inchisoare cu executare, iar Cornel Drula si Niculai Nistor, ambii evaluatori autorizati, au primit cate 2 ani cu suspendare. In schimb, Gheorghe Visoiu (angajat ANRP) a fost achitat, el primind o amenda administrativa de 1.000 lei.

In ceea ce priveste latura civila, instanta a anulat decizia Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul ANRP de emitere a titlului de despagubire in favoarea lui Valentin Visoiu (pentru cota de 71%), Gheorghe Adrian Manole (pentru cota de 12%) si Florin Serban Barbu (pentru cota de 17%), in cuantum total de 375.050.942 lei, precum si titlurile de conversie.

Judecatorii au decis repunerea partilor in situatia anterioara si restituirea, in cotele procentuale mentionate, de catre Valentin Visoiu, Gheorghe Adrian Manole si Florin Serban Barbu a sumei de 375.050.942 lei catre partea civila statul roman prin Ministerul Finantelor.

Magistratii au admis actiunea civila formulata de statul roman si i-a obligat in solidar pe Ingrid Zaarour, Mihnea Iuoras, Theodor-Catalin Nicolescu, Ingrid Mocanu, Remus Baciu, Horia Georgescu, Marko Attila Gabor, Gheorghe Visoiu, Catalin Canangiu (acesta in limita sumei de 82.857.750 euro), Alexandru Florin Hanu (acesta in limita sumei de 69.730.320 euro), Dorin Cornel Drula (acesta in limita sumei de 1.730.554 euro) si Nistor Neculai (acesta in limita sumei de 13.127.430 euro), la plata catre statul roman prin Ministerul Finantelor a sumei de 84.588.304 euro, in masura in care pretentiile partii civile nu sunt acoperite prin repunerea partilor in situatia anterioara.

Instanta a mai dispus confiscarea sumei de 10.000 euro de la Alexandru Florin Hanu, precum si 6.200.000 lei de la Theodor-Catalin Nicolescu.

In plus, judecatorii au hotarat mentinerea sechestrului pus de DNA asupra tuturor bunurilor mobile si imobile prezente si viitoare ale inculpatilor. Hotararea judecatorilor bucuresteni nu este definitiva si poate fi atacata cu apel.

 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

mihnea iuoras condamnat inchisoare executare
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2020 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2516 (s) | 34 queries | Mysql time :0.057584 (s)