Gest extrem în Rusia: rapperul Walkie a preferat să se sinucidă decât să meargă la război

Tânărul muzician a postat un videoclip în care şi-a anunţat decizia „Nu sunt pregătit să ucid pentru niciun ideal", convins fiind că, mai devreme sau mai târziu, va fi chemat la arme.

Mobilizarea lui Putin produce disperare în Rusia, unde cei care nu au plecat din ţară preferă să moară decât să fie nevoiţi să ucidă.

,,Nu sunt gata să ucid pentru niciun ideal", este motivaţia care l-a împins pe Ivan Petunin, cunoscut sub numele de scenă de Walkie, să-şi ia viaţa.

Muzicianul, în vârstă de 27 de ani, a postat ieri un videoclip pe Telegram în care şi-a anunţat decizia. „Dacă vizionaţi acest videoclip, nu mai sunt în viaţă, nu pot să iau asupra sufletului meu păcatul crimei", a spus el.

Trupul tânărului a fost găsit în apropierea unei clădiri cu mai multe etaje de pe strada Kongressnaya, în Krasnodar, oraşul în care locuia. Petunin era sigur că, mai devreme sau mai târziu, va fi chemat la arme.

Asta în ciuda faptului că a primit o dispensă provizorie de la serviciul militar, din motive de sănătate. Era în tratament neuropsihologic.

coral