Google va conecta Statele Unite cu Europa printr-un nou cablu de fibră optică subacvatic care va traversa oceanul Atlantic. Denumit Grace Hopper, după numele unui pionier american al informaticii, noua infrastructură se va alătura altor cabluri subacvative Google, precum Curie și Dunant, care fac legătura între Statele Unite, America de Sud și, respectiv Franța și Equiano dintre Europa și Africa.

Noul cablu este programat să între oficial în utilizare în anul 2022 și va fi construit de către SubCom, companie pe care Google a contractat-o și pentru lucrări la cablurile Dunant și Curie. Grace Hopper va avea drept puncte de legătură orașele New York din Statele Unite și Bude, respectiv Bilbao din Marea Britanie și Spania pe continentul european.

 

 

Astăzi, 98% din schimbul de date de pe Internet este realizat printr-o rețea vastă de cabluri subacvatice care traversează oceanele. Noul cablu de fibră optică va fi utilizat de Google pentru servicii precum Meet, Gmail și Google Cloud.

De altfel, decizia Google de a include și Spania în acest proiect este legată de dezvoltarea și integrarea facilă în infrastructura globală a unui nou centru pentru serviciile cloud ale companiei americane la Madrid. Cablul Grace Hopper va fi echipat cu 16 perechi de fibre (32 de fibre), o îmbunătățire semnificativă a infrastructurii de internet care conectează Statele Unite cu Europa.

coral