Un cunoscut interlop, care evadase din penitenciarul Gherla și fusese prins în Franța după o spargere, a fost ridicat zilele trecute în Câmpia Turzii. Este vorba despre Bartuș Alexandru Cristian (39 ani), care a fost arestat pentru 30 de zile.

Acesta a fost prins în Franța, unde era acuzat de ucidere (în urma unui jaf urmat de o lovitură cauzatoare de moarte), apoi a dat o spargere la o locuință din Vultureni și are la activ o tentativă de evadare de la penitenciarul din Gherla, stând în libertate 12 zile, până când a fost capturat din nou. A fost eliberat în anul 2019 din pușcărie și acum a primit din nou arest preventiv, fiind acuzat că ar fi furat bijuterii în valoare de circa 5.000 de lei, la începutul acestei luni, scrie Turda News.

Bartuș Alexandru Cristian (39 ani) a primit arest preventiv din partea Judecătoriei Cluj-Napoca, la propunerea procurorilor de la Parchetul de pe lângă aceeași instituție.

”Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca – Secția 6 Poliție au reținut pentru 24 de ore, un bărbat de 39 de ani, din municipiul Câmpia Turzii, bănuit de comiterea infracțiunilor de furt calificat și tentativă a infracțiunii de furt calificat.

La data de 22 iunie a.c., polițiștii Secției 6 Poliție Cluj-Napoca, cu sprijinul polițiștilor municipiului Câmpia Turzii, au pus în executare două mandate de percheziție, pe raza municipiului Câmpia Turzii.

Cu ocazia perchezițiilor derulate, polițiștii au pus în executare mandatul de aducere, emis pe numele bărbatului de 39 de ani, condus la unitatea de poliție în vederea continuării cercetărilor și administrării probatoriului în cauză.

Activitățile de cercetare au fost demarate la data de 5 iunie a.c., cel în cauză fiind bănuit că în perioada 03-04 iunie a.c., prin pătrunderea în două imobile situate pe raza municipiului Cluj-Napoca, ar fi sustras bijuterii în valoare de circa 5.000 de lei.

Bărbatul a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, iar ulterior acesta fost prezentat instanței, fiind dispusă măsura arestului preventiv pentru 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale și a polițiștilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale”, a transmis IPJ Cluj, după momentul desciderii de la Câmpia Turzii.

coral