News Flash:

Justiție de Cluj: Câinii puși la lupte până la moarte revin la stăpânii abuzatori

13 Ianuarie 2023
505 Vizualizari | 0 Comentarii
Cainii abuzati revin la stapanii lor care i au pus la lupte

Hotărâre cel puțin controversată a judecătorilor din Cluj, în cel mai mare dosar cu organizări ilegale de lupte între câini de la noi din țară. 70 de câini abuzați și puși să lupte până la moarte se vor întoarce la stăpânii lor. 

Un amănunt şocant legat de acest caz este faptul că în locurile unde câinii erau ţinuţi şi forţaţi să lupte au rămas urme atât de pronunţate încât se pot vedea şi din satelit. În ultimele 6 luni câinii au fost în custodia autorităţilor, ţinuţi în siguranţă într-un adăpost. Militanţii pentru drepturile animalelor sunt revoltaţi şi spun că acum câinii se vor întoarce pe terenul de luptă.

În luna iunie 2022, pe un teren de la marginea Clujului a fost prinsă, în flagrant, o luptă între câinii unor români, sârbi și italieni. Polițiștii au găsit atunci 70 de câini din rasa pitbull, crescuți acolo și special antrenați pentru a lupta până la moarte. Anchetatorii spun că cei mai mulți dintre ei erau folosiți drept momeală pentru câinii străinilor, care plăteau mii de euro pentru a-și antrena aici exemplarele canine.

Cei 70 de câini au fost ridicați și duși într-un adăpost, iar conform legii, timp de 75 de zile au fost ținuți pe cheltuiala Consiliului Județean. Mai apoi, mâncarea le-a fost asigurată de o asociație, dar în timpul procesului, în instanță, suspecții au solicitat să-și primească animalele înapoi. 

Animalele se vor întoarce la stăpânii lor, cei care îi trimiteau în ring 

În cele din urmă, miercuri, 11 ianuarie, Judecătorii Tribunalului Cluj au decis ca toți cei 70 de câini să se întoarcă la cei care îi trimiteau în ring. Asociațiile de protecția animalelor sunt revoltate și spun că acest caz a fost tratat cu superficialitate de autoritățile din Cluj, notează Observator. 

Scandalos este și că, cu doar câteva săptămâni înainte de descinderea anchetatorilor din județul Brașov, Poliția Animalelor Cluj a făcut un control în locul în care se desfășurau luptele. Cu toate acestea, polițiștilor clujeni nu li s-a părut nimic în neregulă și nu au aplicat atunci nicio sancțiune.

 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

caini cluj
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0830 (s) | 22 queries | Mysql time :0.033184 (s)