După doar 17 minute de joc, arbitrul a decis să întrerupă partida din cauza scandărilor celor de la „Uniți Sub Tricolor”. Ultrașii au afișat un banner cu tentă politică, anume „Kosovo e Serbia”, iar jucătorii au fost trimiși la cabine pentru aproximativ 40 de minute.

Kosovo anunță că merge la UEFA și TAS, după scandările din meciul cu România

La două zile distanță de la meciul disputat pe Arena Națională, Federația de Fotbal din Kosovo a făcut un anunț important. Oficialii forului au transmis că vor merge la UEFA și TAS pentru a reclama comportamentul fanilor români și au cerut să se ia măsuri în acest sens.

De menționat este și faptul că în timpul meciului de la București, oficialii din Kosovo au mers la delegații UEFA și le-au cerut acestora să oprească definitiv meciul și, implicit, să câștige la „masa verde”.

„Prin fotbal construim punți între popoare, nu le dărămâm. Federația de Fotbal din Kosovo condamnă puternic incidentele grave cauzate de fanii naționalei Românii în timpul meciului România – Kosovo, din preliminariile EURO 2024.

Fanii naționalei României, prin limbajul urii și comportamentul nesportiv, au denigrat meciul de fotbal de marți seara.

Din acest motiv, FFK a reacționat imediat și a cerut suspendarea meciului până când se renunță la bannerele și mesajele de ură. Cererea FFK a fost aprobată de delegatul meciului, iar meciul nu s-a reluat până când mesajele pline de ură împotriva Kosovo nu s-au oprit.

După acest incident, am solicitat delegatului UEFA să noteze toate încălcările regulamentului, iar acestea să ajungă la comisiile competente din cadrul forului. FFK s-a adresat și Comisiei de Disciplină din cadrul UEFA, cerând măsuri adecvate în legătură cu aceste scandări naționaliste, bannere și mesaje de ură ale fanilor români.

Astfel de incidente nu trebuie să se repete. Fotbalul construiește punți între popoare, nu ar trebui să le dărâmăm. Le mulțumim încă o dată celor care au condamnat incidentele și susțin fotbalul. FFK a adunat declarații, materiale și fotografii, care fac acum parte din dosar. Solicităm ca forurile competente să analizeze aceste incidente. (…)

FFK, conform procedurilor legale, va pregăti dosarul necesar și îl va trimite către UEFA, precum și către Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS)”, a transmis FFK.

Reacția lui Ionuț Lupescu, după ce România – Kosovo a fost întrerupt din cauza ultrașilor
Ionuț Lupescu (54 ani), fost mare internațional român, a criticat faptul că Federația Română de Fotbal și Jandarmeria Română nu s-au pregătit corespunzător pentru un asemenea meci, iar suporterii au intrat cu bannere, torțe și fumigene pe stadion. ”Kaizerul” a pus la zid și comportamentul ultrașilor.

”Trebuia să își ia măsuri Feerația. Trebuiau făcute măsuri mai serioase. Nu trebuiau să îi lase să intre pe stadion cu bannere. Împreună cu Jandarmeria, trebuiau luate măsuri înainte de meci. Când știi că ai un meci cu asemenea miză, mai ales că ești pățit și în tur, îți iei măsuri.

Au intrat prea ușor și au avut timp să își pună bannerul. Ar trebui să învețe din acest lucru, mai ales că ai stadionul acesta cu toate facilitățile. Ai posibilitatea să și scoți oamenii de pe stadion.

Când s-a jucat Dinamo – Steaua în Liga 2, jandarmii, nu știu dacă s-au luat bătaie, dar i-au scos. Oricum, aceștia nu sunt suporterii echipei naționale. Confuzi politica cu un meci al echipei naționale”, a declarat Ionuț Lupescu, la Digi Sport Special.