Deputatul USR, Viorel Băltărețu, i-a adresat ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene mai multe întrebări referitoare la stadiul îndeplinirii a două jaloane din Transporturi.

Mai exact, parlamentarul clujean a vorbit despre semnarea a 50% din contractele pe Metrou (Magistrala 1 Cluj-Napoca și Magistrala 4 București) și semnarea a 50% din contractele pe infrastructură feroviară.

„La metroul clujean, știți: după trei amânări, licitația a fost reluată recent. Dl Boc știa de la bun început că va fi nevoie de o actualizare a prețurilor; amânările au fost necesare pentru a câștiga timp ca Ministerul Transporturilor să publice normele de actualizare a prețurilor. Nu s-a întâmplat.Ministrul Grindeanu nu a reușit să dea drumul procedurii de actualizare a prețurilor astfel încât să nu ajungem în această situație penibilă, în care suntem propria frână în dezvoltarea infrastructurii”, a spus deputatul USR.

Reamintim că după actualizarea indicatorilor tehnico-economici, costul estimat al proiectului de metrou a ajuns la la 9.064.456.067,00 lei fără TVA din care: – valoarea estimata a lucrărilor de execuție: 8.666.341.418,31 lei fără TVA; -valoarea estimata a serviciilor de proiectare (inclusiv alte servicii): monitorizare, studii de teren (inclusiv cercetare arheologică preventivă), expertizare tehnică, documentațiile tehnice necesare în vederea obținerii avizelor/acordurilor/autorizațiilor, verificarea tehnică de calitate a proiectului tehnic și a detaliilor de execuție, proiect tehnic și detalii de execuție, asistență tehnică: 398.114.648,69 lei fără TVA.

coral