Sâmbătă, 14 septembrie, în jurul orei 01.20, polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Huedin au surprins pe D.N.1 E60, pe raza localității Căpușu Mare, județul Cluj, mai mulți bărbați, în timp ce încercau să sustragă motorină din rezervorul unui TIR parcat.

La vederea polițiștilor, persoanele au fugit, la fața locului fiind identificat un bărbat de 22 de ani din comuna Sânpaul, județul Mureș, care era conducătorul unui autoturism cu care persoanele respective se deplasau. În autoturism, polițiștii au identificat 12 canistre din plastic cu o capacitate de 25 de litri fiecare, 2 furtune de 10 m fiecare, 1 furtun de 4,5 m, o șurubelniță și 1 levier de 80 de cm.

În urma activităților desfășurate de către polițiști, au fost identificate, pe raza localității Căpușu Mare, doi dintre bărbații care inițial au fugit. Aceștia sunt în vârstă de 18 și respectiv 20 de ani și sunt din Comuna Sânpaul, județul Mureș, respectiv Mica, județul Cluj.

Alți 2 bărbați au fost identificați și sunt căutați de polițiști, în vederea audierii. Aceștia au vârsta de 58 și respectiv 16 ani, fiind din comuna Sânpaul și respectiv Mica.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de tentativă la furt calificat, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal.