News Flash:

Întâlnire la Florești pe tema Spitalului Regional de Urgență

22 Ianuarie 2021
531 Vizualizari | 0 Comentarii
spitalul de urgenta floresti

Primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu, s-a întâlnit în această după-amiază cu reprezentanți ai Ministrului Sănătății și Băncii Europene pentru Investiții într-o misiune de evaluare a nevoilor și priorităților beneficiarilor Proiectului Spitalului Regional de Urgență Cluj.

Proiectul Spitalului Regional de Urgență Cluj este unul dintre cele mai importante demersuri ale sistemului medical românesc din acest deceniu, de o importanță crucială în special pentru zona de Nord-Vest a României.

Faza de proiectare este programată să înceapă în cursul acestui an și va fi urmată de faza de construcție, respectiv faza de intrare în funcțiune a spitalului până cel târziu în anul 2027.

Având în vedere complexitatea deosebită a Proiectului, Ministerul Sănătății a semnat în anul 2019 un Acord de Servicii de Asistență Tehnică pentru Implementarea proiectelor (PASSA) cu Banca Europeană pentru Investiții (BEI). Aceasta este instituția financiară a Uniunii Europene ai cărei acționari sunt statele membre ale UE.

Scopul Acordului de Servicii de Asistență pentru proiectare al BEI este furnizarea de ajutor la implementarea proiectelor finanțate de către Uniunii Europene, iar initiativa a fost lansată pentru prima dată în anul 2012.

Discuțiile din cadrul întâlnirii de astăzi au vizat aspecte din domenii precum operaționalizare spitalicească și reformă, management de proiect și modalități de comunicare, și au fost urmate de o vizită pe teren la locația viitorului Spital de Urgență.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

floresti
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1650 (s) | 33 queries | Mysql time :0.066529 (s)