A fost edificată o nouă locuință protejată pentru adulții cu probleme de sănătate mintală, în municipiul Turda, pe strada Salcâmilor nr. 8.

Acest centru este destinat persoanelor cu dizabilități psihice, care au nevoie de supraveghere permanentă, de sprijin și grijă din partea noastră.

Clădirea are o suprafață construită de 198,36 mp, 3 camere destinate fiecare pentru 2 persoane cu dizabilități, fiecare cameră fiind dotată cu un grup sanitar, 1 cameră pentru personal administrativ, 1 sală penru activități sociale de zi, spațiu depozitare, spălător și bucătărie cu cămară de alimente. În incintă este amenajată și o zonă de relaxare cu spațiu verde și zonă de odihnă. Locuința protejată se va afla în subordinea Direcției de Asistență Socială, iar de aceste servicii vor putea beneficia 6 persoane.

Construcția a fost realizată cu fonduri de la bugetul local, în valoare de 855.000 lei, iar terenul a fost donat de către un om cu suflet mare, un om deosebit, și anume domnul Ioan Maier, președintele Asociației Evlavie, căruia îi mulțumim în mod special pentru inițiativă și pentru implicarea totală în a le asigura o viață mai bună celor care au atât de mare nevoie de ajutorul nostru.

coral