Polițiștii clujeni au depistat, marți, un conducător auto care s-a urcat la volanul unui autoturism deși se afla într-o stare avansată de ebrietate.

”La data de 1 decembrie a.c., polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Florești au reținut pentru o perioadă de 24 de ore un bărbat de 52 de ani, din comuna Florești, pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal”, informează IPJ Cluj.

Conform oamenilor legii, polițiștii au fost sesizați prin SNUAU 112 cu privire la faptul că un conducător auto care se deplasa pe DJ 107T, între localitățile Măguri-Răcătău și Măguri, s-ar fi oprit în dreptul unui echipaj de muncitori de pe marginea drumului pentru a purta o discuție cu aceștia. 

Comportamentul bărbatului a trezit bănuieli în rândul muncitorilor, motiv pentru care aceștia au alertat poliția. 

Polițiștii s-au deplasat la fața locului, procedând la testarea acestuia cu aparatul etilotest. A rezultat astfel o concentrație de 1.29 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus ulterior la o unitate medicală în vederea recoltării probelor biologice.

coral