La data de 26 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca – Secția 7 Poliție au reținut pentru o perioadă de 24 de ore 4 tineri cu vârste cuprinse între 20 – 29 de ani, cercetați în cadrul unui dosar penal deschis ca urmare a săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

În fapt, în noaptea de 11 spre 12 ianuarie a.c., autori necunoscuți au pătruns în spațiile subterane de canalizare situate la intersecția străzilor Siretului cu Oltului și a străzilor  Siretului cu Mureșului, din municipiul Cluj-Napoca, de unde, cu ajutorul unui obiect tăietor, au sustras aproximativ 100 de metri de cablu de telecomunicații.

În baza activităților informativ-operative și de cercetare desfășurate de polițiști, a fost stabilită identitatea acestora, respectiv 4 tineri de 20, 27 și 29 de ani, din comuna Panticeu, municipiul Cluj-Napoca și Turda.

Astfel, la data de 26 ianuarie a.c., au fost puse în aplicare patru mandate de aducere, față de cei patru fiind dispusă măsura preventivă a reținerii.

Activitățile au beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Cluj.

La aceeași dată, tânărul de 20 de ani și cel de 27 de ani au fost prezentați magistraților din cadrul Judecătoriei Cluj-Napoca, fiind dispusă luarea măsurii arestului preventiv pentru o perioadă de 30 de zile.

Totodată, față de ceilalți doi tineri, respectiv de 20 și 29 de ani, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile.

coral