Numărul infectărilor cu COVID-19 în școlile din județul Cluj crește semnificativ. Peste 100 de elevi și aproape 50 de profesori sunt infectați. 

Astăzi au fost raportate încă 12 cazuri de COVID-19 la elevi, iar la profesori încă trei cazuri față de cifrele de ieri, joi, 15 octombrie.

Astfel, în total există 111 cazuri de COVID-19 la elevii clujeni, din 53 de unități de învățământ.

De asemenea, 49 de cadre didactice au fost diagnosticate cu noul coronavirus până acum, din 41 de școli din județ.

Tot mai multe școli în scenariul roșu

Astăzi, 21 de școli din Cluj au fost înregistrate în scenariul roșu de funcționare, cu desfășurarea activității didactice exclusiv online.

-289 unități de învățământ preuniversitar în Scenariul 1 (S1): participarea zilnică (față în față) a tuturor  preșcolarilor  și elevilor în unitățile  de învățământ,  cu  respectarea și aplicarea  tuturor normelor de protecție sanitară.

-113 de unități de învățământ preuniversitar în Scenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a  VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

-21 de unități de învățământ preuniversitar înScenariul 3 (S3): participarea tuturor preșcolarilor și a elevilor la activități/lecții online.

Consiliile  de administrație  de  la  nivelul  fiecărei  unități  de  învățământ  preuniversitar  adoptă propunerile  de  scenarii  și,  implicit,  schimbarea  acestora,  în  funcție  de  analiza  situației epidemiologice  efectuate  de  către  Direcția  de  Sănătate  Publică  Cluj,  de  infrastructura  și  de resursele existente în fiecare unitate de învățământ.

coral