Primăria Cluj-Napoca a relansat licitația pentru dărâmarea construcțiilor ilegale din orașe, după ce nicio companie nu s-a prezentat la procedura de achiziție publică lansată la finalul anului trecut. Valoarea contractului este estimată la aproximativ 2,3 milioane lei și se întinde pe durata a doi ani.

„Obiectul procedurii îl constituie desființarea lucrărilor de construcții executate nelegal, dispuse de către instanțele de judecată, printr-o hotărâre rămasă definitivă și irevocabilă și pentru care executorul judecătoresc, prin procese verbale, a constatat faptul că nu s-au îndeplinit de bună voie măsurile dispuse de către instanțele de judecată”, se arată în caietul de sarcini.

Reprezentanții Primăriei alături de executorul judecătoresc și reprezentanții  societății câștigătoare a licitației pentru desființare vor colabora îndeaproape în privința deplasării la imobil și a evaluării categoriilor de lucrări ce urmează a fi desființate.

Procesul de demolare urmează să fie executat într-o singură etapă. Executorul judecătoresc va stabili data începerii lucrărilor, dar și data la care se vor putea întrerupe.

coral