„Să menținem curățenia orașului nostru!” este sloganul Primăriei Turda, pe care prea puțin îl urmăm. Zilnic sunt adunate tone de gunoaie de pe domeniul public al localității, dar toți avem pretenția să trăim într-un oraș modern, civilizat, la standarde europene.

După cum se întreba un voluntar al Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență: “Oare la container mai aruncă cineva gunoiul?” Răspunsul este: DA! Oamenii civilizați și educați nu aruncă deșeurile pe unde apucă sau sub podul de pe strada George Coșbuc. În cursul zilei de astăzi au fost adunați saci întregi de PET-uri, ambalaje și alte mizerii de sub podul amintit. Este inadmisibil să mai permitem ca aceste comportamente să continue! Două remorci pline de saci de gunoaie este prea mult pentru o singură zonă!

Vă întrebați ce facem în acest timp, ei bine continuăm acțiunile de salubrizare!

Pentru un oraș curat, echipele serviciului de salubrizare au în vedere: salubrizarea parcurilor, măturarea mecanică și manuală a arterelor principale, iar unde este cazul, se spală stâlpii reflectorizanți pentru o mai bună vizibilitate. Totodată din zona Băi au fost din nou măturate covoare de coji de semințe și au fost adunate ambalajele aruncate la voia întâmplării.

„Este foarte important să păstrăm curățenia în orașul nostru! Dacă nu facem asta, nu vom reuși să ajungem la standardele pe care cu toții le dorim. Cei care nu respectă regulile și continuă să murdărească domeniul public din municipiu, anulează toate eforturile depuse prin comportamentul necivilizat” este mesajul primăriei Turda.

coral