Primarul Emil Boc consideră că explozia digitală care avut loc în aceste două luni trebuie continuată și în perioada următoare.

”O lecție pozitivă pe care am învățat-o în aceste luni este digitalizarea, am asistat la o expozie digitală și nu trebuie făcuți pași înapoi. În primărie dorim să continuăm această tendință ca oamenii să poată să își obțină actele utilizând procedurile online și în continuare, și nu să revină la drumurile la primărie. Vreau ca în primărie să încurajez utilizarea actelor electronice, fără ștampilă clasică, chiar dacă sunt obstacole birocratice sau de mentalitate. Am să insist ca semnătura eletronică să fie regula și nu excepția.

De luni voi desființa faxul în primărie, nu mai există instituția faxului. Este inadminsibil, ca în secolul XXI să mai folosim faxul, când ai atâtea mijloace alternative de comunicare. Pur și simplu numărul de fax va dispărea de pe toate adresele noastre oficiale, ale primăriei. Cred că prin folosirea procedurilor digitale, instituțiile publice pot deveni mai eficiente. Este evident că nu mai putem accepta întârzieri la termenul de răspuns la cererile cetățenilor. Termenul maxim de 30 de zile trebuie respectat cu strictețe și funcționarii să aibă o atitudine pro cetățean. Să găsească soluții la problema lui, iar dacă nu îl poți ajuta, cum spunem noi românii, măcar să nu îl încurci. E nevoie urgent de o schimbare de mentalitate”, a declarat Emil Boc la ZIUA LIVE.