News Flash:

Restaurantele răman închise. Bucătari din toată ţara au ieşit din nou în stradă

21 Iunie 2020
1189 Vizualizari | 0 Comentarii
bucatari protest

Pentru ca restaurantele nu se deschid, bucătarii riscă să rămână fără joburi după ce le expiră şomajul. Revoltaţi de situaţie, bucătari din toată ţara au ieşit din nou în stradă.

Ionuţ este chef de ani de zile, dar criza l-a împins să lucreze temporar în construcţii ca să poată să îşi întreţină familia. "În perioada asta e foarte greu. Sincer am început să fac altceva, în construcţii, orice, ca să fie bine, să câştigăm ceva. Omul vrea să mănânce, nu are unde”, spune Ionuţ Tilincă.

"Nu este normal, deschid păcănelele şi noi stăm şi ne uităm unii la alţii. Da, poate să rămână un bucătar fără un loc de muncă. Un an pe care l-am pierdut din toate punctele de vedere”, a declarat şi Ciprian Spancioc, un alt bucătar.

90% din bucătarii din România au salariul minim pe economie, iar cei care sunt acum în şomaj tehnic câştigă doar 1000 de lei, bani care nu le ajung de la o lună la alta.

Problema lor însă este faptul că riscă să rămână fără locuri de muncă. Dacă situaţia nu se schimbă, multe afaceri vor da faliment. Economiştii spun că PIB-ul sectorului ospitalităţii a scăzut cu peste 75%, cea mai dramatică scădere trimestrială din ultimele decenii.

"Undeva la 400.000 de oameni lucrează în acest domeniu. Riscă să rămână fără un loc de muncă, riscă să intre într-un blocaj financiar din c are nu ştiu dacă vor ieşi vreodată”, afirmă Paul Siserman, directorul Asociaţiei Naţionale a Bucătarilor şi Cofetarilor din România.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.3181 (s) | 35 queries | Mysql time :0.212652 (s)