Modernizarea Căii Mănăștur și extinderea străzii Mărginașă, proiect votat în Consiliul Local Cluj-Napoca, va crea și un culoar rutier între cartierele Zorilor și Grigorescu.

„Ne propunem să facem o străpungere pe străzile Oțetului și Uzinei Electrice, astfel încât să decongestionăm și strada Coșbuc și cred că cu această intersecție și cu această nouă stradă vom reuși să descongestionăm și Piața Lucian Blaga, pentru că oferim o alternativă șoferilor care coboară din Zorilor în centru sau vor să ajungă în Grigorescu”, a declarat viceprimarul Dan Tarcea la Radio Cluj.

A fost votată lărgirea căii Moților și Mănăștur. Se fac 4 și 5 benzi auto, 2 de biciclete și o piațetă

Teritoriul reglementat prin PUZ cuprinde Calea Mănăştur (tronsonul de la nr. 1 până la intersecţia cu str. Câmpului) , Calea Moţilor (tronsonul de la nr.86 până la nr-. 147), str. Mărginaşă (tronsonul de la nr. 1 până la intersecţia cu str. B.P. Haşdeu), arteră de legătură între Calea Moţilor şi str. Uzinei Electrice, precum şi parcelele adiacente acestor străzi.

Prin P.U.Z se propune modernizarea şi dezvoltarea circulaţiei pe direcţia est-vest, Calea Mănăştur – Calea Moţilor (până la intersecţia cu str. Clinicilor) şi pe direcţia nord-sud, podul Garibaldi – strada Mărginaşă, în vederea devierii unei părţi a fluxului rutier în afara zone centrale a municipiului Cluj-Napoca, cât şi realizarea de alternative la utilizarea autovehicului personal, prin realizarea de piste de biciclete şi benzi dedicate pentru transportul public, sprijinind astfel reducerea congestiei traficului în zonă şi tranziţia către o economie cu emisii scăzute de dioxid de carbon”

coral