News Flash:

Sprijin financiar pentru plata bonelor, proiect în consultarea publică

21 August 2019
1173 Vizualizari | 0 Comentarii
Proiect

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, anunță un proiect în consultarea publică, și anume, suport pentru familiile clujene cu copii mici prin sprijin financiar pentru plata bonelor.

Creșele și calitatea serviciilor pentru copiii de creșă din sistemul public reprezintă o prioritate pentru municipalitate. În ultimii 10 ani, Primăria Cluj-Napoca a
crescut capacitatea creşelor din municipiu cu 692 noi locuri, până la un total de 1.232 locuri. De asemenea, toate creşele existente au fost reabilitate, pentru a asigura cele mai bune condiţii pentru copii. Primăria oferă un loc prioritar procesului de construcţie de noi unităţi de tip creşă în toate cartierele oraşului, fiind în diferite faze de pregătire proiecte pentru înfiinţarea unui număr de 430 de noi locuri până în anul 2021.

Cu toate acestea, cererea mare de locuri în creșe face ca eforturile de extindere a numărului de locuri, respectiv construirea de noi unități, să nu fie suficiente. Pentru a oferi soluții la nevoile clujenilor care au copii de vârstă antepreșcolară, luăm în calcul promovarea de politici alternative. O astfel de politică se află în prezent în consultare publică, anume acordarea de sprijin financiar pentru plata bonelor.

Acest sprijin financiar va fi acordat în baza unei metodologii care să stabilească în mod clar condițiile de eligibilitate și criteriile sociale în funcție de care acest ajutor se poate obține, pentru a asigura suportul necesar pentru îngrijirea, creșterea, formarea, dezvoltarea și educarea copiilor.

Propunerea supusă consultării include ca persoane eligibile pentru acordarea ajutorului pentru plata bonelor următoarele categorii de persoane, ale căror venituri nete lunare pe membru de familie nu depășesc 3.500 lei:
- părinții/părintele singur al copilului la care acesta locuiește în mod statornic;
- reprezentantul legal al copilului la care acesta locuiește în mod statornic.

Această soluție vine ca o alternativă la metodele convenționale, aplicată pe nevoile comunității și legilor din România, după practici deja existente în alte orașe europene. Proiectul reprezintă o formă de respect pentru cetățenii care aleg să își întemeieze o familie în Cluj-Napoca.

După încheierea consultării publice și primirea avizului pe care Primăria Cluj-Napoca l-a solicitat pentru proiect Curții de Conturi, proiectul va putea fi propus Consiliului Local spre aprobare.

Metodologia aflată în consultare publică, regulamentul și proiectul de Hotărâre de Consiliu Local propus sunt publicate pe website-ul primăriei, AICI

Etapa consultării publice are loc în perioada 20 august - 4 septembrie.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

Galerie Foto

68741955_2450669441688533_1038398331962785792_o
sprijin financiar plata bona proiect familie
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1607 (s) | 33 queries | Mysql time :0.075629 (s)